A Budapest Airport vezetősége saját fizetéséből segíti a reptéri dolgozókat

Budapest koronavírus Közlekedés

A koronavírus járvány világszerte drasztikus hatást gyakorol a légiközlekedési szektor szereplőire. A kontinens légiközlekedési kapacitásainak 90%-át is átmenetileg elveszítheti, az európai repülőterek 14 milliárd eurós bevételkieséssel számolnak.

A Budapest Airport közleménye alapján a repülőtér március végére utasforgalmának 98%-át elvesztette, a korábbi napi 150-200 járat helyett jelenleg napi 20 üzemel, amelyből csak néhány utasszállító.

2019. MÁRCIUS 31-ÉN NAPI 45 700 UTAS FORDULT MEG A LISZT FERENC NEMZETKÖZI REPÜLŐTÉREN, EZ A SZÁM 2020 MÁRCIUSÁNAK VÉGÉN 520 FŐ VOLT.

A Budapest Airport kezdeményezésére egyébként létrejön a BUD Csoport Munkavállalóiért Alapítvány, melynek célja azon jelenlegi vagy volt munkavállalók támogatása, akiknek a koronavírus-járvány okozta egészségügyi és gazdasági helyzetben veszélybe kerül a szociális biztonsága, fizikai vagy mentális egészsége. Az alapítvány munkáját – tetszés szerinti vagyoni hozzájárulással – bárki támogathatja.

A repteret üzemeltető cég vezetősége döntött arról is, hogy elsőként szeretné személyesen is anyagilag támogatni az alapítvány munkáját. Ezért

A BUD CSOPORT MINDEN FELSŐVEZETŐJE FELAJÁNLOTTA ÁPRILISI JÖVEDELMÉNEK NAGY RÉSZÉT

az alapítvány, és így közvetve azon kollégák számára, akik a koronavírus-járvány miatt anyagi, szociális, vagy egészségügyi segítségre szorulnak. A felajánlott összeg nagyjából 60 ezer euró.

A támogatásra a BUD csoport jelenlegi és volt munkavállalói pályázhatnak, a juttatások odaítéléséről pedig szociális szempontokat figyelembe véve dönt a Budapest Airport vezetőiből álló kuratórium.

Forrás: Index
Fotó: bud.hu

HIRDETÉS

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük