Új Facebook oldalán tájékoztat tevékenységéről az Újpesti Városgondnokság

környezet köztisztaság önkormányzat Újpest

Oldalunk elindításával célunk, hogy az újpestiek jobban megismerjék az Újpesti Városgondnokságot, munkatársainkat, azt, hogy milyen feladatokat látunk el a mindennapokban. Mindezek mellett pedig szeretnénk a lakosság felé hasznos információkat és jó tanácsokat adni, hogy együtt, közösen tegyünk az élhetőbb Újpestért – írták bejegyzésükben.

A városgondnokság munkatársai tartják karban és vigyáznak az újpesti parkokra, játszóterekre. Részben ők figyelnek közterületeink tisztaságára, próbálják felszámolni az illegális szemétlerakó helyeket, illetve rendszeresen gyűjtik a zöldhulladékot. Fa- és virágültetési szezonban pedig folyamatosan fákat és virágokat ültetnek és gondozzák azokat. Az Újpesti Városgondnokság Kft. üzemelteti a Szent István Főteret, ahol állandóan van két munkatárs, illetve az önkormányzat tulajdonában lévő lakások, üzlethelyiségek karbantartásának egy részéért is felelős.

A Facebook-oldalon szeretnének hasznos és praktikus jó tanácsokkal is szolgálni az újpestieknek, például a virágültetési szezonban egy virágültetési kisokossal, ami nem csak az elültetésben, hanem gondozásban és a növényválasztásban is hasznos tippekkel szolgál majd. A lakosság szintén az oldalról tájékozódhat majd az aktuális munkákról és feladatokról. Első hírükben rögtön közlik is, hogy a most véget ért faültetési szezon keretében 500 új fát ültettek el. Emellett nagy erőkkel folyik az illegális szemétlerakók felszámolása, hamarosan pedig kezdődik a virágültetési szezon.

Forrás és fotó: Újpesti Városgondnokság

HIRDETÉS

Címke:

2 thoughts on “Új Facebook oldalán tájékoztat tevékenységéről az Újpesti Városgondnokság

  1. Tisztelt Illetékesek ! A Pozsonyi u. 2/A -ban lakok. A ház déli végébe ültettek 3 fácskát -pár hete- de csak egyet locsolnak – az úttesthez közelit. A 2 távolabbi egy cseppet se kapott eddig. Nagyon szomorú ! Ha a játszótérre (volt Halasi mögött) ültették volna – a kiszáradozó sövény -ezt se locsolják évek óta-elé, akkor a reggeli napfénytől árnyékolná a hintát és a forró gumitéglát a nyáron-és jövő nyáron !!! Persze öntözés nélkül ……Másik gond : se ezen a játszón, se az új foci-dühöngő mellett NINCS KÖZVILÁGÍTÁS ( látom a járdák mellett cserélik a lámpaoszlopokat).Egyszer vége lesz a tilalmaknak, jó lenne, ha használhatóbb lenne a ltp.-Ötletem parkolónak : a kapunk és a kutyafuttató között nagy terület le van betonozva (Kádár óta)- régen pingpogozás zajlott, most SEMMI. UI. Ha az öntöző autó nem találja a 2 kaput a játszóBA és a mi új fácskáinkhoz, szívesen megmutatom.T.06309141902. Üdvözlettel és reménykedve Noszlopi Ágota

  2. A káposztásmegyeri lakótelepen a ház bejáratától jobbra és balra is van egy kis kertrész. . A bejárattól balra esőt egy káposztási lakó (nem a házban lakik) teljesen kisajátította. Ez nem is volna baj, de a kertrésze hulladékát a másik,, vagyis a bejárattól jobbra eső kisebb kertrészbe önti, zsák nélkül ott rothad. Vagyis amíg az egyik kertrész szépen gondozott, addig a tőle 2 méterre lévő másik kertrészt használja szeméttárolónak. Ezt az elhanyagolttá tett kisebb kertrészt szeretném helyrehozatni, megfizetem az árát. Az odahány zöldhulladék elszállítása és csak sövény telepítése kellene .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük