Létrehozzák az Újpesti Koronavírus Krízisalapot

egészség koronavírus önkormányzat Újpest

A rendőrségtől és a kormányhivataltól kapott információk alapján 49 fő van hatósági házi karanténba rendelve Újpest területén.

– Elkészült az a rendelettervezet is, ami megteremti az Újpesti Koronavírus Krízisalapot, melynek célja a koronavírus járvány elhárításával és a járvány következményeivel kapcsolatos támogatások, adományok fogadása, valamint az ennek céljából az esélyegyenlőség elve alapján az Alap terhére nyújtott támogatások biztosítása – közölte Déri Tibor polgármester.

Ez nem az az alap, melyet az önkormányzat külön sorként szerepeltet 100 millió forintos kerettel a költségvetésben.

Déri Tibor szerint számos olyan megkeresés érkezett az önkormányzat felé újpesti cégektől, vállalkozóktól és állampolgároktól is, mely esetleges adományozással kapcsolatos, így szabályozott keretek közé terelték ennek a működését.

Számlaszám:

12010422-00208592-05600005

Számla tulajdonosa: Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata

A következő napokban várhatóan a szociális rendelet is módosulni fog azért, hogy az önkormányzat, lehetőségeihez mérten, segíteni tudja a koronavírus-járvány miatt munkájukat elveszítő újpestieket. Március 30-ától, ahogyan korábban a játszóterek, úgy a kutyafuttatók is bezárnak – a döntést az Állat és Természetvédelmi Járőrszolgálat is támogatja. Továbbra is várják a hatósági házi karanténba rendelt, valamint az idős újpesti polgárok jelentkezését, hogy az önkormányzat segíteni tudjon nekik.

Ahhoz, hogy elérhetőségeink mindenkihez eljussanak, a hétvége folyamán telefonos automata hívásokat is indítottunk, valamint A figyelemfelhívó plakátokon túl telefonos automata hívások is tájékoztatják az érintetteket az önkormányzat elérhetőségeiről – mondta Déri Tibor.


Érdeklődni a következő telefonszámon:

06-70-500-1546

illetve emailben lehet:

koronavirus@ujpest.hu

Forrás és fotó: Újpesti Hírmondó

HIRDETÉS

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük