A szív jele után újabb üzenetet formálnak a kivilágított szállodaablakok

Budapest gazdaság koronavírus önkormányzat

Közös kampányt indít a Fővárosi Önkormányzat és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége. Az üresen álló budapesti szállodák ablakaiban sötétedés után a 4U! üzenetet jelenítik meg. A For You!, vagyis az Érted! Értetek! feliratot a szobák fényei adják ki.

Budapest ezzel az apró és mindenki számára érthető gesztussal próbál szolidáris lenni a világ többi városával, ahol hasonló gondokat eredményez a koronavírus okozta válság. A turizmus és a vendéglátóipar teljes leállása, a kijárási korlátozás és a bizonytalanság egyformán sújt minden nagyvárost, céget, polgárt és azokat, akik ebben a rendkívüli helyzetben is működtetik a várost. A 4U! felirat nekik is szól.    

A kezdeményezők a kampánnyal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ezt a válságot a városok és városlakók csak közösen, egymásra odafigyelve, toleránsan és empatikusan tudják átvészelni és leküzdeni. A fény és az egymásra fordított figyelem pedig reményt és kitartást ad sokaknak ebben a nehéz időszakban.

A nemzetközi #Light4Eachother, #Light4U kampánytól a kezdeményezők azt várják, hogy más városok is átveszik az üzenetet és tovább terjed a közösségi médiában az együttérzésre buzdító kedves gesztus. 

A budapesti szálloda-ablakokban 19:30 után jelenik meg a 4U! felirat.

Korábban szív jelet formáztak a kivilágított ablakokkal.

Forrás: Budapest.hu
Fotók: Lénárd Tamás

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük