Április 1-től szombati menetrend szerint közlekednek a BKK járatai

Budapest koronavírus Közlekedés

Az éjszakai járatok már ma estétől, március 27-től ritkábban járnak. Ahol a nagyobb utasforgalom indokolja, ott többlet járművekkel továbbra is biztosítja a BKK a zsúfoltságmentes utazás lehetőségét. 

A BKK által folyamatosan végzett mérések szerint az utasforgalom 80-90%-kal esett vissza a normál utasforgalomhoz képest. Köszönjük, hogy otthon maradnak és ezzel is segítik a koronavírus terjedésének megfékezését!

A lecsökkent utazási igények nyomán szerdától, április 1-től hétköznapokon is a szombati menetrend lép érvénybe, így például

a metrók 5, a nagykörúti villamosok 3-4, a Thököly úti buszok 2-3 percenként járnak majd.

Azokon az útvonalakon, amelyeken  az elmúlt napok mérései a szombati menetrendhez mérten nagyobb forgalmat mutatnak, kiegészítő intézkedések történnek: például 

többlet járművek kerülnek forgalomba az 1-es villamos, 7E busz, 85-ös busz vonalán, egyes vonalakon szóló helyett csuklós autóbuszok fognak közlekedni.

A BKK elsőszámú szempontnak tekinti a zsúfoltság elkerülését! Ugyanakkor a kihasználatlan járatok számának csökkentésével védi a kiemelkedő fontosságú közfeladatot ellátó járművezetők egészségét, ezzel egyben biztosítva, hogy a közösségi közlekedés működése a járványügyi veszélyhelyzet során is végig fenntartható legyen.

Mivel a repülőjáratok törlése miatt a 100E járatok utasforgalma lényegében megszűnt (30 perces indulási gyakoriság mellett is csak 0-2 utas utazik járatonként), a 100E járat leállításra kerül április 1-től. Az kis számú utas a 200E járattal tud helyette a reptérre eljutni, más vonalakhoz hasonlóan ez a járat is szombati menetrenddel fog közlekedni.

Az utasszám visszaesés különösen erőteljes az éjszakai és a turisztikai jellegű járatokon. Ezért az éjszakai járatokat már március 27-tól ritkítjuk a belvárosi sűrítő járatok kiiktatásával. Az új menetrend alapján a város belső területein 15 perces, a külső kerületek központjáig vagy a nagy lakótelepekre 30 perces, az ezen túli külső területeken pedig 60 perces gyakoriságú közlekedés biztosított. Az M2 és M4 vonalakon pénteken és szombaton az utolsó metrók a munkanapihoz hasonlóan, fél 12 körül indulnak.

A szabadidős és turisztikai célpontokat kiszolgáló vonalakon (pl. 26-os busz, fogaskerekű, hajójáratok) a sűrített tavaszi és nyári menetrendek bevezetése elhalasztásra kerül, további intézkedésig a nosztalgia járatok sem közlekednek.

Forrás: https://koronavirus.budapest.hu
Fotók: BKK, Wikipedia

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük