A magáénak hazudja az újpesti önkormányzat intézkedéseit és plakátjait a helyi Fidesz

önkormányzat Újpest

Gátlástalanul próbál politikai hasznot kovácsolni önmagának az újpesti Fidesz, s láthatólag ebbe az is belefér, hogy az októberben megválasztott új önkormányzat lépéseit a sajátjának állítsa be. Most a Déri Tibor vezette önkormányzat segélyvonalát próbálja fideszes segítségnek beállítani.

A járványhelyzet miatt – március 9-én – a IV. kerületben is megalakult az operatív törzs, amelyet Déri Tibor polgármester hozott létre, vezetője pedig Czigler László alpolgármester (róla itt írtunk, amint a kerület idős lakosainak segít bevásárolni). Azóta a kerület több olyan intézkedést is hozott, amely a lakosok egészségét biztosítja.

Többek között működtetnek egy éjjel-nappal hívható segélyszámot, amelyet tárcsázva az önkormányzat szükség esetén segítséget nyújt az ellátásra szorultaknak élelmiszer beszerzésben, gyógyszer beszerzésben, kisállataik ellátásában és egyéb felmerülő kérdésekben. Erről az Újpesti Hírmondó rendszeresen beszámolt. Segítséget kérni a koronavirus@ujpest.hu email címen is lehet.

Most azonban egy újpesti lakos arra figyelmeztette az újpesti önkormányzatot, hogy olyan SMS-seket küldenek az idős lakosoknak a kerületben, amely úgy szól:

Nem nehéz észrevenni, hogy a két telefonszám ugyanaz.

Az Újpesti Operatív törzs vezetője, Czigler László ezt pofátlanságnak nevezte, mert azt az érzést keltik a gyanútlan választópolgárok számára, mintha az önkormányzat mindenki számára nyújtandó segítsége kizárólag a Fidesz műve lenne. Az Alfahírnek Czigler László elmondta: a városban rengetegen segítenek a bajba jutott embereknek annak érdekében, hogy a szükséges eszközök rendelkezésükre álljanak. 

A fotókon jól látható, amint a kerület vezetői saját kezűleg helyezik ki a segélyvonalat tartalmazó plakátokra az újpesti társasházakra. Az akcióról az Újpesti Hírmondó is beszámolt.

Mindeközben a helyi Fidesz egyik arca, Ozsváth Kálmán folyamatosan azzal vádolja az önkormányzatot, hogy egyáltalán nem segít az idős embereken. Pedig már önkénteseket is toboroz a IV. kerületi városvezetés a teendők minél gyorsabb lebonyolítása érdekében. Ráadásul annyi embert sikerült bevonni a kezdeményezésbe, hogy mindenkihez el tudnak jutni napi rendszerességgel.

“Szomorú vagyok, hogy még egy ilyen helyzetben is csak a saját érdekeikkel foglalkoznak, közben semmilyen együttműködésre nem képesek az újpesti lakosok segítése érdekében.” 

– mondta Czigler László alpolgármester. 

Leszögezte, hogy az önkormányzat az összefogás érdekében, az operatív törzs tagjai közé a Fideszből is válogattak be, mert ebben a helyzetben nem számít a párthovatartozás. Már csak ezért is sajnálja ezt a helyzetet, s reméli

a jövőben inkább támogatja a városvezetés munkáját a helyi Fidesz, és nem hátráltatja. 

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotók: Újpesti Hírmondó, Újpest Média

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük