Török Gábor: Az ellenzék megint besétált Orbán Viktor csapdájába

Kormány közélet politika

Török Gábor politológus Skype-on adott alig érthető interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorának.

Simon András műsorvezető a felhatalmazási törvényről és a nyomában kialakult vitáról kérdezte a vendéget. Török kifejtette, hogy nézete szerint az ellenzék belesétált Orbán csapdájába. A felhatalmazási törvény nem a diktatúra bevezetéséről szól, hanem leginkább arról, hogy a Fidesz már azon gondolkodik – megint jóval az ellenzék előtt járva –, hogy mi lesz 2022-ben.

A törvényt direkt úgy szövegezték meg – például ezért nem határozza meg a rendkívüli jogrend időkorlátját –, hogy az ellenzék ne szavazhassa meg, és a kormánypártok elmondhassák, hogy az ellenzék miatt nem volt olyan sikeres a válságkezelés. Ez „felelősségátruházó, ellenzékhibáztató politika”, politikai csapda, amibe „a hisztérikus ellenzék belesétált” – mondta Török Gábor.„Orbánék nem arra gondoltak, hogy itt az idő bevezetni a diktatúrát. Inkább arra gondoltak, hogy itt az alkalom átgondolni, hogy mi lesz a 2022-es választási esélyekkel. Minden, ami most történik, az 2022-ről is szól” – véli Török Gábor.

„Orbánék nem arra gondoltak, hogy itt az idő bevezetni a diktatúrát. Inkább arra gondoltak, hogy itt az alkalom átgondolni, hogy mi lesz a 2022-es választási esélyekkel. Minden, ami most történik, az 2022-ről is szól” – véli Török Gábor.

Orbán fölismerte, hogy a válságnak még ebben a viszonylag korai szakaszában van esélye arra, hogy politikai előnyt szerezzen. Tudja, hogy nagyon mély, brutális gazdasági válság előtt áll az ország, és egy ilyen nagy visszaesés közben vagy után nagyon nehéz lesz visszaszereznie a népszerűségét. Ezt a lehetőséget nem vette észre az ellenzék.

„Ha ez a járványveszély viszonylag hamar, 3-6 hónapon belül véget érne, én azon sem lennék meglepve, hogy ha ezután a kormány már azon gondolkodna, hogy nem fogja tudni kihúzni a 2022-es választásokig a népszerűségének megtartásával, és mondjuk egy sikeres válságkezelés után előrehozott választások irányába vinné az országot” – mondta az ATV-ben Török Gábor.

Forrás: atv.hu, 444.hu
Fotó: Facebook

Címke:

1 thought on “Török Gábor: Az ellenzék megint besétált Orbán Viktor csapdájába

  1. A LÁTSZAT MINDIG IS CSAL/T – HÁT MÉG A NARANCSHÉJ KIPÁS HAZAÁRULÓK ESETÉBEN‼️‼️‼️👿
    ORBÁN VIKTOR A DEVIZAKUPEC KÖZVETLENÜL ÉS KÖZVETVE MÁR TÖBB MINT 5000 azaz ÖTEZER SEVIZAHITELES MAGYAR EMBER ÖNGYILKOSSÁGÁÉRT FELELŐS‼️‼️‼️😭
    ÚGY, HOGY ENNEK A HÍRHEDT NÉPIRTÓ ZSICINEK MÉG VÉLETLENÜL SE SZAVAZZUNK KORLÁTLAN HATALMAT…- MERT SEMMILYEN VÍRUS SEM KÖVETEL ANNYI ÁLDOZATOT MINT A FELCSÚTI MIGRÁNS alias GYŐRI GÁBOR!!! – CION-BOLSEVIK ÜGYNÖK… SZEMÉLYESEN‼️‼️‼️😭
    https://www.youtube.com/watch?v=LHwZBTe7y_s

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük