A Nemzetközi Olimpia Bizottság négy héten belül dönt a tokiói olimpiáról

Újpest

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) négy héten belül döntést hoz a tokiói játékok sorsáról. A NOB vasárnap közölte, hogy ebben az időszakban a koronavírus-járvány miatt számításba veszi a seregszemle esetleges elhalasztását is. Thomas Bach elnök bejelentette, hogy az érintettek egészségének védelme mindenek fölött áll.

“A NOB a Tokió 2020 szervezőbizottsággal és a japán hatóságokkal együttműködve részletes megbeszéléseket folytat a világméretű egészségügyi helyzet olimpiai játékokra gyakorolt hatásának értékeléséhez” – áll a NOB által kiadott közleményben.

Abe Sindzó japán kormányfő szerin el kell halasztani az olimpiát, amennyiben annak teljes körű megtartása nem lesz lehetséges.

A Kanadai Olimpiai Bizottság úgy határozott, hogy a jelentős egészségügyi kockázatokra tekintettel nem küld sportolókat az idei versenyekre, az Ausztrál Olimpiai Bizottság alelnöke, Ian Chesterman pedig úgy vélekedett, hogy “nyilvánvalóan” nem lesznek megtartva a játékok júliusban.

A tokiói nyári olimpiát a jelen állás szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg. A japán fővárosban először – és mindeddig egyetlen alkalommal – 1964-ben rendeztek olimpiát.

Összeállította: Újpesti Hírmondó
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.