A járványhelyzet idejére igyekszik enyhíteni a parkolási gondokat a Főváros

Budapest parkolás

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere és Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes élő Facebook-bejelentkezésben számoltak be pénteken a koronavírusjárvány megfékezésére irányuló fővárosi intézkedésekről.

Sára Botond, a budapesti kormányhivatal első alkalommal hívta össze a Fővárosi Védelmi Bizottságot, ahol a főváros és a kerületek is meg tudják fogalmazni igényeiket. Budapest és a kerületek számára elsődleges a járóbetegellátásban, a szociális szférában, a közösségi közlekedésben és a hivatalokban dolgozók egészségének védelme, ezért

a főpolgármester jelezte, hogy a főváros igényt tart 1 millió db FFP-maszkra, illetve 5 millió sebészeti szájmaszkra, amelyekből már a lakosságnak is lehetne juttatni.

Budapest nem csak a védőfelszerelést ígérő kormánnyal tárgyal, hanem több beszállítóval is, ha kell, saját forrásból szerzi be az eszközöket. 

A parkolás kérdése többször előkerült az utóbbi napokban, a főváros megkeresett több áruházat, többek között a MOM-ot, az Aréna Plazát és az Örs vezér téri IKEA-t, hogy a kihasználatlanság miatt felajánlják a parkolóhelyeiket. Ez több ezer plusz parkolóhelyet jelent ingyen vagy jelképes áron, amely enyhíthet a parkolással kapcsolatos gondokon.  

A főpolgármester továbbá azt is elmondta, hogy több polgárőr is bekapcsolódott az idősellátásba, illetve megköszönte a MOL Limo és a GreenGO cégeknek, hogy felajánlották autóikat a főváros számára. Azok a kis- és középvállalkozók, akik a fővárostól bérlik üzlethelyiségüket márciustól júniusig nem kapnak számlát a bérleti díjról, ha pedig megtartják munkavállalóikat, nem csak haladékot, de jelentős kedvezményeket is kapnak a bérleti díjból a forgalomkiesés mértékét figyelembe véve. 

Budapest ismét megmutatta szolidáris arcát, a felajánlások fogadására és koordinálására külön munkacsoport alakult, amelyet Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes vezet. 

A Fővárosi Önkormányzat pénteken elindította koronavírus-honlapját, amely a járvánnyal kapcsolatos információkat foglalja össze a budapestiek számára. A honlap elsődleges platformja a fővárosi híreknek a témában, a fővárosi operatív törzs ajánlásainak és a főpolgármesteri bejelentéseknek. A

 koronavirus.budapest.hu 

összefoglalja azokat az ajánlásokat, amelyeket a városvezetés karantén idejére fogalmazott meg. Elérhető rajta minden változtatás, amely a fővárosiak minden napjait érinthetik.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: nmzrt.hu, Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük