Karácsony Gergely: Az idősek védelme áll az induló kampány fókuszában

Budapest egészség koronavírus közösség

A koronavírus-járvány lassítására és megfékezésére újabb telefonos, közterületi és közösségi média kampányt indít a főváros. A főpolgármester telefonon tájékoztatja a budapestieket, új plakátok kerülnek ki a korábbiak helyére és több művész, a Facebookon és az Instagramon ismert ember is videóban szólít fel arra, hogy vigyázzunk az idősekre. 

A koronavírus terjedése és a járványhelyzet miatt megváltozik és megújul Budapest közterületi kampánya. A BKK felületein új plakátok jelennek meg, amelyek a higiéniai javaslatok mellett felhívják a fővárosiak figyelmét a társadalmi érintkezések számának radikális csökkenésére és az idős emberek védelmére, otthontartására. 

„Maradj otthon!” – ez a kampány fő üzenete, mert a koronavírus terjedésében az egyik legfőbb szerepe a társadalmi érintkezések visszaszorításának van. 

A megújuló kampány fokozott figyelmet fordít az idősekkel kapcsolatos segítségnyújtásra és érintkezésre, ebben színészek, énekesek, ismert emberek jelennek meg és arról beszélnek, hogyan tartják otthon idős szüleiket, nagyszüleiket. 

Hamarosan a gyereket is igyekszik megszólítani a Főváros egy animációs film segítségével.

Ezeken kívül infografikák és újabb videóüzenetek kerülnek majd ki a Városháza és a főpolgármester Facebook-oldalára.

Egy úgynevezett robocall-kampány keretében pedig a budapestiek a főpolgármester hangjával kapnak telefonhívást, amelyben szintén a vírus terjedésének lassításáért ad javaslatokat a Fővárosi Önkormányzat  és az idős budapestiek védelmére szólít fel.

Két idős magyar beteg hunyt el koronavírus-fertőzés miatt, egy 79 éves és egy 68 éves magyar férfi. Ezzel háromra nőtt az elhunytak száma, írja a hivatalos kormányzati honlap. A megbetegedésben eddig hárman haltak meg Magyarországon. Péntekre újabb magyar állampolgároknál és egy iráninál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 85-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Forrás: Budapest.hu, Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük