Képviselői napló: Varju László beszámol újpesti választópolgárnainak

politika Újpest

Az Országgyűlés első két hetében rendhagyó módon két „A hetet” tartottunk, ami az jelenti, hogy mindkét héten volt lehetőség kérdésekre és interpellációkra, így én éltem is a lehetőséggel. 

Első héten napirend után szót emeltem az Újpesti Víztoronyért, azonnali kérdését tettem fel, amivel igyekeztem az Újpest-Rákospalota vasútállomás felújítását sürgetni és a nyugdíjak kérdését is érintettem napirend előtti felszólalásomban. A vasútállomás felújítását szívügyemnek tekintem és minden erőmmel azon leszek, hogy minél hamarabb megkezdődjenek a munkálatok. 

Második héten interpállciót adtam elő „Nem fedezi a megélhetést a magyar minimálbér” címmel, melyre Schanda Tamás államtitkár válaszolt, azonban a hamisított statisztikai adatokra alapozó, 340 forintos eurót és az inflációt figyelmen kívül hagyó választ nem fogadtam el. Ráadásul az események után pár nappal később már 340.6 forintot ért egy euró, így a felvetésem aktuálisabb, mint valaha. 

Február 18-án és 19-én Brüsszelben tárgyaltam Európai Parlamenti képviselők és nemzeti parlamenti képviselők társaságában, ahol a központi téma az európai minimálbér volt. Nagyon sok hasznos tapasztalattal és információval tértem haza, amit igyekszem az itthoni munkám során hasznosítani. 

Újpesten járt február 20-án Kálmán Olga, aki megítélésem szerint egy nagyon jó hangulatú fórumot tartott nagyjából 80-100 fő részvételével az Újpesti Polgár Centrumban. Örömmel fogadtam, hogy a részvevők nem csupán hallgatóság voltak, hanem hasznos és kreatív kérdésekkel vették ki részüket a párbeszédből.

Részt vettem azon a testületi ülésen, ahol a közgyűlés elfogadta kerületünk 2020-as költségvetését, amely a gondoskodó, zöld és takarékos pilléreken nyugszik. Álláspontom szerint alkalmas arra, hogy

egy modern, XXI. századi Újpestet hozzon létre az új városvezetés, amiben természetesen számíthatnak a támogatásomra. 

Végül pedig szeretném megemlíteni, hogy megtartottam első online fogadóórámat. Nagyon sok érdekes kérdést érintettünk. Újpesti és országos ügyeket egyaránt, de azt gondolom, hogy a temérdek kérdés, kérés, felvetés azt mutatja, hogy szükség van a párbeszédre, így a kommunikációnak ezt a formáját rendszeresíteni fogom, egészen addig, amíg van rá igény a részetekről.

Forrás: Varju László, Újpesti Hírmondó
Fotók: Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük