Lezárják az összes budapesti játszóteret, a parkolás viszont nem lesz ingyenes

Budapest egészség koronavírus Közlekedés

Egyelőre nem lesz ingyenes a közösségi közlekedés és a parkolás sem. A cél ugyanis az, hogy mindenki maradjon otthon.

A fővárosi önkormányzat továbbra is azt az elvi álláspontot képviseli, miszerint mindenki maradjon otthon. Ha mégis el kell mennie, akkor pedig tartsa be az egyszerű szabályokat: tartson megfelelő távolságot és sűrűn mossa a kezét. A város továbbra is működik, a közszolgáltatás a nehézségek ellenére zavartalan, bár a neheze még hátra van – jelentette ki mai tájékoztatóján Karácsony Gergely főpolgármester, majd hozzátette: normál időkben mindenkit arra buzdítanak, hogy használják a közösségi közlekedés járműveit, de most nem átlagos időket élünk.

A trolikon és a buszokon már korábban megtiltották az első ajtós felszállást, most pedig kordonokat is kifeszítettek, így védve a buszsofőröket a fertőzéstől.

A kerületi polgármesterekkel egyeztetve a főváros valamennyi játszóterét lezárják. Bár a gyerekeknek jó a friss levegő, de a játszószereken kiválóan megtapadnak a vírusok. Szintén a kerületi vezetőkkel egyeztetve – bár kaptak erre vonatkozó kéréseket – továbbra sem ingyenes a parkolás a fővárosban, mivel a fizetési kötelezettség elhagyása a városvezetés szerint valódi káoszt eredményezhetne.

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes

– A rászoruló gyerekek és idősek a járvány idején is hozzájutnak a napi egy tál meleg ételhez. A főváros és a kerületi önkormányzatok minden kerületben működtetni fognak egy tálalókonyhát, ahol átvehető az étel. Ehhez persze az is kell, hogy a kormány vonja vissza azt a rendelkezését, miszerint az ügyeletben lévő gyerekeknek nem jár meleg étel. Az időseknek kérésre ki is szállítják az ebédet. A feladat ellátáshoz a fővárosi önkormányzat két cége – a kéményseprők és a rendészeti igazgatóság – összesen 30 gépkocsit biztosít sofőrökkel együtt. A 70 év fölöttiek ellátását az önkormányzatokra bízta a kormány, de forrásokat nem biztosított hozzá, ami nagyon nincs rendjén – hangsúlyozta Gy. Németh Erzsébet szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes, aki szerint az önkormányzatok nem hagyhatóak magukra ebben a helyzetben.

Forrás: Index, Újpesti Hírmondó
Fotók: Index, 24.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük