A szentgotthárdi Opel is leáll, az esztergomi Suzuki gyárnál pedig átszerveznek

egészség gazdaság koronavírus Újpest

Jelentős változások állnak be a Suzuki esztergomi üzemében, írja egy belső levelezésre hivatkozva az Infoesztergom.hu. A Magyar Suzuki Zrt.-nél megalakult egy operatív törzs, amely a lap szerint a következő tájékoztatást adta a dolgozóknak:

  • Szlovákiából a Suzuki nem indít buszjáratokat.
  • Termelés: délelőttös műszak indul, a délutános műszak törölve.
  • Szlovákiából érkező munkatársaink akadályoztatása miatt a délelőttös műszak pótlását az üzemvezetők a délutános műszak segítségével oldják meg.
  • Budapestről Suzuki vállalati buszok nem indulnak. Budapestről csak azon munkatársak jöhetnek és állhatnak munkába, akik szokás szerint saját gépjárművel járnak dolgozni (Suzuki budapesti járatainak első felszállóhelyei: Pilisvörösvár és Pilisszentiván).
  • A gyakornokok munkavégzését felfüggesztik.
  • A 60 év feletti munkatársak saját egészségük megóvása érdekében szintén nem állhatnak munkába.

Munkaidővel és egyéb munkaügyi nyilvántartásokkal kapcsolatban később tudunk tájékoztatást nyújtani. Egyelőre kérjük, hogy azon Kollégák akik érintetettek – szlovákiai és termelési dolgozókat kivéve – egynapos szabadságot rögzítsenek – írják.

Opel és Mercedes

Kérdéses, hogy mi lesz a többi nagy magyarországi autó-összeszerelő üzemmel?

A SZENTGOTTHÁRDI OPEL-MOTORGYÁR sziténn leáll egy időre.

A Mercedes kecskeméti üzeméből egyelőre még nincsenek hírek.  A magyar autóiparból már a járvány előtt is lehetett hallani aggasztó híreket, több, jellemzően átszervezéseknek elkeresztelt létszámleépítést hajtottak végre a közelmúltban.

Forrás: Index
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük