Március 18., szerdától Újpesten is bezárnak a bölcsődék és az óvodák

oktatás önkormányzat Újpest

Az alpolgármestereimmel, a jegyzővel, szakértőkkel, óvodavezetőkkel, a Fővárossal együttműködéstben azt a döntést hoztuk, hogy szerdától rendkívüli szünetet rendelek el az intézményekben – jelentette be Déri Tibor polgármester.

A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy HÉTFŐN és KEDDEN csak az vigye óvodába vagy bölcsődébe gyermekét, aki semmilyen más úton nem tudja megoldani elhelyezését. Természetesen ezt a két nap hiányzást igazoltnak tekinti az intézmény, nem kell hozzá orvosi igazolás.

A gyermekekre lehetőleg ne a nagyszülők, idős rokonok vigyázzanak, hanem inkább a szülők, ismerősök, esetleg a szomszédokkal közösen.

Hétfőn és kedden az óvodavezetők egyenként felmérik a lakosság igényét, és a városvezetéssel közösen kialakítják a rendkívüli szünet alatt bevezetésre kerülő kerületi ügyeleti rendszert. Minden rászorulónak a kerület segíteni fog, senkit nem hagynak ellátás nélkül.

Azoknak a családoknak, akik otthon maradnak gyermekeikkel, és emiatt jogvitába kerülnek munkáltatójukkal, Újpest jogsegély szolgálatot fog bevezetni.

A rendkívüli szünetet határozatlan ideig rendelik el, a vége egybe fog esni a kormány oktatási intézmények megnyitásával kapcsolatos döntésével.

Most legfontosabb, hogy mi újpestiek
összefogjunk, vigyázzunk egymásra!

Forrás és fotó: Facebook, Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük