Orbán, a vírusgazda: zsebkendő nélkül köhögés, majd kézfogások

egészség Kormány Külföld

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a moldovai miniszterelnökkel, Ion Chicuval folytatott megbeszélést, majd a magyar–moldovai üzleti fórumon is felszólalt. Az egyik helyi lap, a Point.md szerint Orbán nem tartotta be azokat az ajánlásokat, amelyek járványos időszak esetén különösen javallottak.

A Point.md azt írja, hogy Orbán beszéde közben többször megköszörülte a torkát, a tenyérebe is beleköhögött, majd néhány perccel később kezet fogott Chicuval. (Minderről képeket is közöltek.) Igaz, a képek tanúsága szerint Orbán a baljába köhögött, és természetesen jobbal fogott kezet.

A koronavírus-járvány miatt is felmerült, hogy a kézfogást érdemes elkerülni, mert így könnyen átadható a fertőzés. Sporteseményeken például összeöklöznek helyette, vagy a könyököket érintik össze. Az egészségügyi szervezetek, köztük a Nemzeti Népegészségügyi Központ is azt ajánlja, hogy zsebkendőbe köhögjünk.

Orbán a jelek szerint fittyet hány a szabályokra, pedig most szólunk, ebben az esetben Polt Péter sem fogja tudni megvédeni…

Forrás: Újpesti Hírmondó, Index
Fotók: point.md

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.