Mától – meg nem határozott ideig – nem lehet a sofőrtől jegyet venni

Budapest egészség Közlekedés

A BKK és a BKV Zrt. a több ezer fővárosi közösségi közlekedési járművezető védelme érdekében úgy döntött, átmenetileg, határozatlan időre felfüggesztik a járatokon a helyszínen váltott vonaljegy-értékesítést.Az intézkedés visszavonásáig az automatákból, a pénztárakban, ügyfélközpontokban továbbra is lehet jegyet, bérletet vásárolni, ajánljuk továbbá a közlekedési mobiljegy használatát is.

Átmenetileg felfüggesztették az elsőajtós felszállási rendet a fővárosi közösségi közlekedési járatokon. Elrendelték azt is, hogy minden megállóban, ahol le- vagy felszálló utas van, a járművezető a jármű minden ajtaját nyissa ki, továbbá, hogy biztosítani kell minden ablakfelület nyithatóságát. Ezek az intézkedések a járművek jobb szellőzését biztosítják. Nap, mint nap több ezer járművezető biztosítja Budapesten a közösségi közlekedés működőképességét. Az ő védelmük a közlekedési rendszer fenntartása miatt rendkívül fontos, ezért március 12-től ideiglenesen felfüggesztik a buszokon, trolikon, villamosokon történő jegyértékesítést, hogy a járművezetőknek ne kelljen az utasokkal közvetlenül érintkezniük.

A közösségi közlekedési szolgáltatás továbbra is érvényes jegy és bérlet használatával vehető igénybe, amelynek meglétét jegyellenőr kollégáink folyamatosan ellenőrzik.

Az ügyfélközpontok, a pénztárak és a városszerte működő, 0-24 óráig elérhető mintegy 370 automata továbbra is biztosítja a jegyek és a bérletek megvásárlásának lehetőségét. Okostelefonnal rendelkező utasoknak érdemes megfontolni a mobiljegy használatát, hiszen a járványidőszak során különösen biztonságos megoldást jelent. A szolgáltatással kapcsolatban minden információ és az applikáció letöltéséhez szükséges link is megtalálható a bkk.hu/mobiljegy oldalon.

Forrás: BKK. Portfolió
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük