Mivel az egyetemek kapuit is becsukták, nem árt némi tudnivaló a kényszerszünetről

oktatás

Az egyetemi oktatás felfüggesztése rengeteg kérdést vet fel. Ezen kérdések egy részét a minisztériumtól kapott tájékoztató megválaszolta, a megválaszolatlan kérdéseket a HÖOK (Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája) elküldte a tárcának.

Alább olvashatók a legfontosabb információk, amelyeket folyatamosan frissít a HÖOK.

1️⃣ Az egyetemeken március 12-13. között rektori szünetet rendelnek el; március 16-20. közé hozzák előre a tavaszi szünetet; március 23. után távoktatás kezdődik meg.

2️⃣ A hallgatók a távoktatás során sem látogathatják az intézményeket.

3️⃣ A kollégiumokat jelenlegi információink szerint március 13-ig minden magyar hallgatónak el kell hagynia; amennyiben a hallgató számára nem megoldott a lakhatása, úgy rektori méltányossággal engedélyezhetik a kollégiumban maradását; a külföldi hallgatók kollégiumi tartózkodása a továbbiakban is megengedett

4️⃣ Minden hallgatói ügyintézés elektronikus formában történik

Forrás: HÖOK, Újpesti Hírmondó
Illusztráció: HÖOK

FRISS:
Péntekig minden magyar hallgatónak el kell hagynia a felsőoktatási kollégiumokat a koronavírus-járvány miatt, ha nem megoldott a lakhatás, a rektorok méltányossággal engedélyezhetik a maradást, írta ki a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), írja az MTI.

AZ EGYETEMEKEN MÁRCIUS 12-13. KÖZÖTT REKTORI SZÜNETET RENDELNEK EL, MÁRCIUS 16-20. KÖZÉ HOZZÁK ELŐRE A TAVASZI SZÜNETET, ÉS MÁRCIUS 23. UTÁN TÁVOKTATÁS KEZDŐDIK MEG.

A hallgatók a távoktatás során sem látogathatják az intézményeket.
Az intézkedés valamivel több mint 14 ezer kollégistára vonatkozik Budapesten.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük