Magyar megoldás a koronavírusra: Többet kell misézni a templomokban

Kormány közélet vallás

Habár a kormány nagyon komoly korlátozó intézkedéseket jelentett be (pl. mozik, színházak, egyetemek bezárása) a koronavírus terjedése miatt és veszélyhelyzetet hirdetett ki, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes váratlanul gyakrabban megtartott tömegrendezvények mellett érvelt. A misék mellett.

A magyar állam a szentmisék és istentiszteletek tekintetében nem ír elő semmit az egyházaknak, tiszteletben tartva az egyházak szabadságát – nyilatkozta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerdán az MTI-nek azt követően, hogy a kormány rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el a koronavírus járvány miatt.

Semjén Zsolt elmondta: a száz fő feletti beltéri rendezvények megtiltásával összefüggésben azt javasolják, hogy a nagyobb templomokban lehetőleg tartsanak gyakrabban szentmisét és istentiszteletet, hiszen így arányosabban oszlanak meg a hívők.

A miniszterelnök-helyettes közölte: a közmédia felé jelezték, hogy fontolják meg a szentmisék, istentiszteletek megfelelő közvetítését.

Természetesen mindenkinek joga van hinni a mise gyógyító erejében, de szép csendben megjegyezzük: Dél-Koreában egy vallási közösség megbetegedettje okozott az országban szuper-terjedést, hozzájárulva ahhoz, hogy az ország másodlagos góccá vált.

Kifejezetten fontos, hogy a magyar kormányzat hivatalos tájékoztatóin rendre hangsúlyozza: a 60 év felettiek kerüljék a tömeget, lehetőleg maradjanak otthon. Márpedig a templomokba elsősorban a 60 év feletti korosztály jár.

Forrás: portfolio.hu, Index
Fotó: sziakomárom.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük