A koronavírus miatt kiürítenek egy hatalmas budapesti irodaházat

Budapest egészség

Kiürítik a Haller Gardens irodaházat Budapest IX. kerületében csütörtök délelőtt, mivel a UPC Magyarország egyik dolgozójának pozitív lett a koronavírustesztje.

Suba Jánost, a UPC Magyarország vállalati kommunikációs igazgatója megerősítette a hírt. Elmondta:

A UPC Magyarország egyik dolgozója rosszullétet jelentett, miután visszatért egy külföldi magánutazásról. Az orvosi vizsgálatok kimutatták szervezetében a koronavírust. A szolgáltató minden szükséges intézkedést elvégzett, a hatóságokkal folyamatosan egyeztetve az összes lehetséges óvintézkedést megteszi a munkavállalók biztonságának érdekében.

A UPC dolgozója a hazautazása után 1-2 nappal rosszul érezte magát, ezért a háziorvosához fordult, aki koronavírustesztre küldte – ez a múlt éjjel során lett pozitív. Az érintett munkatárs jól van, otthoni karanténban tartózkodik.

16-ra nőtt a Magyarországon diagnosztizált új koronavírussal fertőzöttek száma.

Egy iráni és két magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) — számoltak be a koronavírus magyarországi helyzetéről tájékoztató kormányzati honlapon. Egy, a Szent János kórházban már napok óta elkülönített magyar nőnél, egy újabb – a Szent László kórházban megfigyelés alatt álló –  iráni diáknál (az első iráni beteg kontaktjánál), és egy a napokban Izraelben járt magyar férfinél mutatták ki a COVID-19 fertőzést.
Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás.
Velük együtt hazánkban eddig 16 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 9 iráni, 1 brit, és 6 magyar állampolgár.

Forrás: Index, koronavirus.gov
Fotó: MTVA

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük