Már a Fideszben is sokallják a foci szórt pénzt – Győrben az asztalra csaptak

pénz politika sport

A győri futballklub tulajdonosa, Mányi József adott interjút a Kisalföldnek, amiben elmondta, mi történt, amikor meglátogatta Győr január végén megválasztott új polgármesterét, Dézsi Csaba Andrást. Dézsi ugyanis felvázolta, a város nincs abban a helyzetben, hogy támogassa a profi futballt, a másodosztályban játszó csapatot. 

Az indoklása így szólt:

A város csak az élsportot kívánja támogatni, de a magyar foci nem tartozik ebbe bele, mert szerinte az élsportoló az, aki a napjának a nagyobb részét tölti felkészüléssel, mint pihenéssel, a futballisták pedig nem ezek.

Dézsi azt is mondta, nem érdemes pályázniuk a várostól korábban kapott 290 milliós támogatásra. Emellett Hannich Pétert látná szívesen a kispadon, mert ő győri kötődésű, míg a Debrecennel korábban bajnoki címeket szerző Kondás Elemér nem. A polgármester hiányolta a szívet és a Győrért küzdést a játékosokból.

Forrás: Index
Fotó: MTI (Dézsi Csaba András, Győr polgármestere (k) és a DAC Utánpótlás FC labdarúgói a győri DAC pálya ünnepélyes kulcsátadási ünnepségén 2020. február 17-én)

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük