Üres boltok, kihalt utcák, leállított vonatok, s a határok lezárását tervezik

egészség Külföld

„Érezni a pánikot” – mondta az Indexnek vasárnap este Lakos Tamás, aki Nyugat-Milánóban van, ott jár egyetemre. Észak-Olaszország több tartományában is katonák által biztosított karantént kellett felállítani vasárnap a koronavírus miatt, ami eddig több mint 100 embert fertőzött meg, hárman meg is haltak.

Olaszország jelenleg a legfertőzöttebb európai ország. Több helyen már rendkívüli intézkedéseket hoztak, korlátozzák az emberek mozgását,

a velencei karnevált is lefújták,

ezekről részleteket itt olvashat

Milánóban egyelőre semmi jele a vírusnak vagy bárminek, ami a koronavírusra utalna. A magyar diák viszont azt mondta, az emberek arra készülnek, hogy akár egész Milánót is lezárhatják. A környékén az emberek reggelre elárasztották a bevásárlóközpontokat, estére több helyen már üresek voltak a polcok.

A koronavírus miatt a hatóságok szigorították az intézkedéseket: hétfőtől a környéken bezár az összes iskola, egyetem, este 6-tól a szórakozóhelyek, színházak, mozik is. A sportesemények elmaradnak, az amatőr versenyeket is elhalasztják, a sportközpontokat, edzőtermeket is bezárják.

Lakos Tamás azt mondta, a külföldi diáktársai közül sokan már last minute jegyekkel hazarepültek, aki maradt, az próbál bevásárlással felkészülni. Neki hétfőre van egy korábban foglalt repülőjegye.

A hangulatról azt mondta, nagyon labilis a helyzet, minden nagyon gyorsan történik, nincs elég idő a felkészülésre. Ő azt tapasztalja, hogy az emberek mérgesek, a kormányt, a hivatalokat hibáztatják, hogy nem tettek meg mindent, hagyták a vírust elburjánzani. Szerinte az emberek sokkal szigorúbb intézkedéseket várnak, akár a határok lezárását is, amire – mint mondta – sokan számítanak.

Vasárnap este megállítottak az osztrák határnál egy Velencéből Münchenbe tartó vonatot, miután az olasz állami vasút értesítette az osztrák kollégákat, hogy két ember is van a vonaton, akik lázas tüneteket produkáltak, írja a Sky News. Az osztrák vasút, illetve az osztrák belügyminisztérium is megerősítette a lapnak, hogy minden Olaszországból érkező vonatjáratot felfüggesztenek.

Forrás: Index, SkyNews
Fotók: olvasói felvételek

Címke:

2 thoughts on “Üres boltok, kihalt utcák, leállított vonatok, s a határok lezárását tervezik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük