Egy fideszes képviselő a fia barátnőjétől bérelt közpénzen egy lakást

Budapest pénz politika

A fideszes Fenyvesi Zoltánnak az Országgyűlés Hivatala 2018. augusztusától 2019. szeptember végéig bérelte ezt az ingatlant a képviselő fiának akkori barátnőjétől. 14 hónap alatt 2,8 millió forintot fizettek ki a 46 négyzetméteres külkerületi panellakásért.

Blikk, miután kikérte a szerződést ezt a távolság miatt különösnek nevezi, hiszen a politikus az Országházhoz közelebb is bérelhetett volna lakást, ahogy tavaly szeptember óta teszi. Most egy csaknem 100 négyzetméteres, a Kossuth térhez közeli lakásban él havi 328 ezer forintért.

Fenyvesi Zoltán a Blikknek elismerte, fia barátnőjétől bérelte az ingatlant, akkor váltott, amikor fiatalok összeházasodtak, bár erre sem kötelezte a törvény, hiszen menye – a Polgári Törvénykönyv szerint – nem közeli hozzátartozója.

Bár a képviselő érvelése helytálló, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója szerint aggályos, ha a közpénz egy politikuson keresztül családi kasszában landol. 

Ligeti Miklós szerint szigorítani kellene a lakásbérleti szabályozást, mert az

emberek nehezen hiszik el, hogy ilyen esetben piaci mechanizmusok érvényesülnek.

képviselők javadalmazásáról szóló szabályozás szerint a honatya akkor veheti igénybe a lakásbérletet, ha sem neki, sem a vele egy háztartásban élő közeli hozzátartozójának nincs a fővárosban ingatlana.

Forrás: Blikk
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük