Palkovics is trükkösen költözött a budai Várba – egy győri panelt adott a lakásért

Budapest pénz politika

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter még a tavaly őszi önkormányzati választások után azt nyilatkozta, hogy szívesen nyilvánosságra hozza a budavári önkormányzattól bérelt lakásának szerződését, és kész az ingatlanért magasabb bérleti díjat is fizetni.

A hvg.hu kikérte nemcsak a bérleti szerződését, hanem az általa lakott önkormányzati ingatlan minden más, közérdekű adatát. Miután a 24.hu 2019 tavaszán beszámolt arról, hogy a miniszter is olcsón bérel lakást a Budai Várban, Palkovics László azt mondta, hogy egy lakáscserének köszönhetően azért költözött ide még 2013-ban, mert régóta ott élnek az anyósáék, és feleségének fontos a szülők segítsége. Az iratbetekintésnek köszönhetően kiderült a lakbér pontos összege:

Palkovics 2013. június 1-től kezdve határozatlan ideig 40 824 forintot fizet a bérletért.

A hvg.hu a frissen kikért dokumentumok alapján azt írja, hogy a politikus valóban lakáscserés megoldással jutott a Halászbástyától alig 200 méterre fekvő, önkormányzati tulajdonú műemlék ingatlanhoz, azonban az iratokban több az ellentmondás, néhol pedig életszerűtlen az ügylet. A miniszter lakcímeként több hivatalos iratban is egy szintén a Budai Várban található, Úri utcai cím szerepelt.

A Táncsics utca a Várban

Ez a jelenlegi, Táncsics utcai bérlakásától alig 500 méterre, sétatávolságra található, ugyanabban az utcában, mint ahol Bayer Zsolt kormányoldali publicista is lakást szerzett. Ebből pedig úgy tűnik, mintha

az akkor még „egyetemi tanár, akadémikus”-ként dolgozó Palkovics Lászlónak már akkor is ott volt a hivatalos, bejelentett lakcíme, amikor az önkormányzati tulajdon bérlését intézte.

Az egyik hivatalos formanyomtatványban az Úri utcai lakásról azt írta, hogy ott szívességi alapon lakik. Az iratokból az is kiderült, hogy a politikus a 63 négyzetméteres műemlék lakás bérleti jogáért egy győri lakótelepen található, távfűtéses panellakás bérleti jogát cserélte el az önkormányzati bérleményre. A majdnem ugyanakkora, 67 négyzetméteres, Cuha utcai lakás Győr nem éppen frekventált, Marcalváros 1-nek nevezett részén található.

Győr, Marcalváros 1

Forrás: Népszava, hvg.hu
Fotók: Népszava, owl.hu, mapio.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük