Igen kemény kritikát mondott a Fideszről Lázár János, a párt egykori erős embere

politika

Az egyre inkább külön utakon járó volt kancelláriaminiszter mondott hideget-meleget a Fideszre egy rádiós interjúban. 

A Fidesz vezetői jobban járnának, ha szembesülnének a problémákkal, például a jogerős bírói ítélet végrehajtásánál húzódhat a jogállamiság határa – mondta el a volt kancelláriaminiszter a Spirit FM Keljfel Jancsi! című műsorában a kártérítési perek felfüggesztésére utalva az ATV összefoglalója szerint. 

Arról az Újpesti Híradó is írt, hogy a kormány a strasbourgi bíróság ítélteinek figyelmen kívül hagyásával, illetve az új nemzeti konzultáció kérdéseivel a végsőkig elmegy a jogállamiság határainak feszegetésében.

Hozzátette: a kormány számára azonban jogos dilemma, hogy mi a fontosabb: a jogerős ítélet vagy a társadalmi igazságosság. A volt kancelláriaminiszter szerint kötelessége, hogy kritikát fogalmazzon meg pártjával szemben. Úgy véli ugyanis, a Fidesz vezetői jobban járnak azzal, ha most szembesülnek a problémákkal, ahelyett, hogy egy 2022-es vereségen zokognának.

Na de miért Csányit választotta Orbán helyett?

Bár meghívták, de mégsem volt jelen Lázár János Orbán Viktor múlt vasárnapi évértékelő beszédén, helyette egy kézilabda mérkőzésen vett részt Szegeden.

Gyöngyöspatai-ügy

Egy jogerős bírósági ítélet végrehajtása vagy nem végrehajtása komoly következményekkel járó dolog, mondta a gyöngyöspatai-üggyel kapcsolatban. Mindenkinek üzen az, hogy egy kormány végrehajtja-e a bírósági ítéletet vagy sem. Óriási dilemma ugyanis, hogy melyik a fontosabb érdek, a bírósági ítélet betartása vagy a társadalmi igazságosság elve.

Zokogás 2022-ben?

Az önkormányzati választás eredménye szerinte finoman fogalmazva is „megfontolást igényelne”, és szerinte

a fideszes szavazók üzentek elsősorban, hogy változzanak, máskülönben elveszítik az ő szavazataikat.

Mint mondta, elég monolitikus a Fidesz belső vitakultúrája, ő azonban ragaszkodik a véleménye elmondásához. Szerinte azzal tesz jót, ha felhívja a figyelmet a kockázatokra, és a Fidesz vezetői jobban járnak azzal, ha most szembesülnek ezekkel, minthogy 2022-ben a választási vereségen zokogjanak.

Forrás és fotó: Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük