Érd az utakra és járdákra költene több 100 milliót, nem a kézilabda-csapatra

közélet önkormányzat sport

Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látványsportra közpénzből” – fakadt ki Érd polgármestere. Csőzik László a Facebookon írt arról, hogy ugyan óriási eredményeket ért el a város női kézilabdacsapata, de a jövőben az önkormányzat a felnőtt csapat helyett az utánpótlást finanszírozná. 

“Óriási teljesítmény volt, amit a lányok és edzőik eddig elértek, de a város csak tavaly 400 milliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már 700 millió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége 1 milliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak 1 milliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak, az amúgy is csekély rendelkezésre álló forrás kell az utakra, járdákra és vízelvezetésre. A jövőben az utánpótlás erősítésére összpontosítjuk erőinket, hogy az érdi szülők érdi lányainak szurkolhassunk a lelátókról!” – írta Facebook-bejegyzésében a polgármester.

A posztja alatt voltak, akik felháborodva fogadták a polgármester bejelentését, mire Csőzik kommentelve válaszolt, többek között ezt írva: „belenéztem alaposan a gazdálkodásba, és pl.

a havi közel 2 milliós juttatásoktól elborzadtam. Ezt más város sem engedhetné meg magának, nemhogy a mienk.

Sárban, porban járunk, miközben évi félmilliárd ment látvanysportra közpénzből. Ha ezt átvállalná egy szponzor, az más helyzet lenne. Holnap is tárgyalok egy naggyal, mert nem adtam fel amúgy, de az érdi adófizetők pénzéből ez nem mehet tovább. Az építményadó 2/3-a a kézilabdára menne idén.”

Forrás: Facebook, Újpesti Hírmondó
Fotó: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.