Vitray sok mindenben szerepelt már, de operában még nem. Most fog!

kultúra média

Ahogy az évről évre lenni szokott, idén nyáron is kedvez az operarajongóknak a Szegedi Szabadtéri. Händel fordulatos vígoperáját, az Agrippinát állítják színpadra a fő szerepekben Mester Viktória, Ludovik Kendi, Hanczár György és Gyüdi Eszter lesz látható. Ám az igazán meglepő castinghír mégis az, hogy a darabban egy kommentátor karakter is szerepel majd, akit stílszerűen Vitray Tamás alakít majd.

A barokk opera a laza erkölcsű Rómába vezeti a nézőket, ahol Néró és anyja cselszövéseit láthatjuk a hatalmon lévő uralkodó ellen. Händel remekművét a Szabadtérin már otthonosan mozgó Pányik Tamás állítja színpadra magyar nyelven, új fordításban. A címszereplő Mester Viktória lesz, míg fiát Nérót, a leendő császárt, Hanczár György alakítja. A hatalom közelébe elbűvölő szépségével jutó Poppea figuráját Gyüdi Eszter kelti életre, Ludovik Kendi pedig Pallante-ként tér vissza a Szabadtérire.

A karmester a Liszt Ferenc-díjas Pál Tamás lesz, a koreográfia azonban a klasszikus barokk stílus helyett modernebb köntöst ölt, ezért Barta Viktória felel, aki már a tavalyi évadban bizonyított a Szabadtéri közönsége előtt: ő volt a Titanic koreográfusa. Az Agrippina július 17-én és 18-án látható az Újszegedi Szabadtéri Színpadon.

Forrás: szabadtéri.hu, 24.hu
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük