257 millió forintba kerül a bicskei futballpálya 323 fős lelátójának befedése

pénz sport

Bicskén megadják a módját a focipálya-korszerűsítésnek. Januártól már fénybe tudják borítani mindkét nagy pályájukat, a valódi füvest és a műfüvest is. Mindez szép egy harmadosztályú csapattól, amely ráadásul még csak a megye 1-ben (negyedosztály) volt, amikor a nagy fejlesztések megkezdődtek. 

Még így, leírva is nehéz követni ezt a fejlesztési tempót: előbb felújították az élőfüves centerpályát, aztán építettek mellé egy nagyméretű műfüves pályát is, ahol az utánpótlás is tud edzeni. Felújították és kibővítették a régi klubházat, a lepattant öltözőket. Kifejezetten visszafogott, hogy mindössze egy 323 fős lelátót építettek a pálya mellé, de azért még ebben is van egy VIP-szakasz. 

Az sem meglepő, hogy a mindösszesen 235 millió forintos, kormányzati és tao-támogatásból finanszírozott munkát a Pharos ’95, a stadionépítések egyik bajnoka nyerte el. (A cég tulajdonosa, Végh Gábor kiváló kapcsolatot ápol Mészáros Lőrinccel, ő ajándékozta a Puskás Akadémiának a felcsúti Puskás-szobrot, a cégének még telephelye is van Felcsúton.) 

Itt még nincs vége. Egy újabb ütemben jött a világítás kiépítése, 52 millió forintból (forrás: 70 százalék tao, 30 százalék Bicske városa), a kivitelező a Roneko Kft., amely korábban több közbeszerzést is nyert az Eliosszal közösen. 

És még csak most jön a bicskei fejlesztés igazi különlegessége! A lelátók befedése. A 323 fős széksor fölé húzott eső- és napfényvédő ugyanis többe kerül, mint amennyi a komplett első ütem költsége volt, élőfüves centerpályafelújítással, műfüves pálya kiépítésével, a klubház és az öltöző felújításával és kibővítésével, és magának a lelátónak a felhúzásával. Ez az összes munka ugyanis 235 millió forint volt. A lelátó befedése ennél több lesz, előzetesen 257 millió forinttal számolnak. 

Forrás: 444.hu
Fotók: GoogleMapes, 444.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük