MTVA: Újra – és már jogerősen – az ellenzéki képviselőknek adott igazat a bíróság

közélet média politika

Helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék a  Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét,  amelynek értelmében  2018. december 16-án és 17-én jogszerűen tartózkodtak országgyűlési képviselők az MTVA székházában

A képviselők, akik a követeléseiket szerették volna beolvastatni a köztévében,  akkor azt hangsúlyozták, hogy képviselőként joguk van közpénzből fenntartott intézménybe bemenni, és ott nem akadályozhatják őket a szabad mozgásban. 

A JOGERŐS ÍTÉLET KIMONDJA, KÉPVISELŐI JOGAIKKAL ÉLTEK, ÍGY AZ ÓBUDAI JEGYZŐ BIRTOKHÁBORÍTÁSI HATÁROZATA ÉRVÉNYTELEN ÉS SEMMIS.

A birtokháborítási határozat ellen a Demokratikus Koalíció négy országgyűlési képviselője, Gréczy Zsolt, Oláh Lajos, Vadai Ágnes és Varju László, valamint hozzájuk csatlakozva az MSZP-s Kunhalmi Ágnes indított pert.

Kielemeztük Varju László küzdősport-teljesítményét
Varju Lászlót letepereik a biztonsági őrök

A Demokratikus Koalíció közleményében hangsúlyozta, hogy remélik Varju László ügyében is igazságos döntés születik majd. Varjut korábban azzal vádolták, hogy erőszakosan lépett fel a biztonsági őrök ellen. A DK 2018 decemberében hivatalos személy elleni erőszak miatt a biztonsági őrök ellen tett feljelentést

Forrás: Index, Újpesti Hírmondó
Fotó: 444.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük