25 évesen meghalt a Nanny McPhee gyermekszínészéből lett klímaaktivista

kultúra

Variety cikke szerint a színész futás közben lett rosszul és esett össze pénteken, majd életét vesztette. Halálát anyja, Liz Jensen regényírónő jelentette be a Twitteren.

Raphael Coleman Eric Brownt alakította a 2005-ben bemutatott Nanny McPhee – A varázsdada című filmben. Alig múlt tízéves, amikor az Emma Thompson és Colin Firth főszereplésével forgott Nanny McPhee a mozikba került. Később feltűnt a Milla Jovovich-csal forgott, 2009-ben bemutatott Negyedik típusú találkozásokban is.

Az egykori gyerekszínész a filmezésnek hátat fordítva lelkes klímaaktivista lett, nemrég le is tartóztatták, miután részt vett egy a londoni brazil nagykövetség épülete elé szervezett környezetvédelmi tüntetésen.

A 2005-ös Nanny McPhee – A varázsdada című filmben

Nevelőapja, Carsten Jensen az MTI által szemlézett közleményében arról írt, hogy fia tudósnak készült, mert már gyerekkora óta a bolygó megmentésével akart foglalkozni. Később csatlakozott az Extinction Rebellion nevű, klímaváltozás ellen küzdő csoporthoz, ahol Iggy Fox néven koordinálta a csoport közösségi médiás megjelenéseit és demonstrációit.

Raphael Coleman saját honlapján “huszonéves végzős biológusként” mutatkozott be, aki “szerény körülmények között” utazgat a világban, és a természettel foglalkozik. “Nem fogom tétlenül nézni, ahogy a világ elpusztul” – írta Coleman az Extinction Rebellion oldalán közzétett cikkében, amelyet halála után az anyja is megosztott a követőivel. “A családja nem is lehetne rá büszkébb” – tette hozzá Liz Jensen. 

A brit Independent szerint a fiatal férfinak korábban semmilyen egészségügyi problémái nem voltak.

Forrás: Index, The Independent
Fotók: Facebook, Universal Pictures

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük