23 millió forintot partizott el a Fidesz-frakció karácsony alkalmából

pénz politika

A Fidesz parlamenti frakciója 2019 év végén két részben összesen 23,8 millió forintot költött el a rendezvényeire. Azokra, amelyek egy évvel korábban ennél kevesebbe, 20,32 millióba kerültek. Az összes pénzt ugyanannál a cégnél költötték el.

Az első, december 10-i állófogadásra 10,7 millió forintot költöttek el, míg a másik, egy héttel később megrendezett képviselői vacsora 13,1 millió forintba került. Mindkét szerződést a kormányközeli kapcsolatokkal is rendelkező Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-vel kötötte meg Kocsis Máté frakcióvezető. 

A céggel az elmúlt 2 évben összesen hat alkalommal kötöttek szerződést, legutóbb a Fidesz az európai parlamenti választások előtt 1,5 hónappal tartott kampányindító rendezvényét bízta a társaságra.  A Csónakázótó Vendéglátóipari Kft.-t 2012 őszén alapították, kisebbségi tulajdonosa a Valton-Sec tulajdonosaként ismerté vált Varga Lajos. A cég másik tulajdonosa az az Eventrend Global Kft., mely az új parlamenti irodaházban nyíló étterem működtetéséért is felel. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük