Alig nézi valaki az állami dalversenyt a 100 millárdból fenntartott köztelevízióban

kultúra színes szórakozás

Hiába van 100 milliárdos éves költségvetése az MTVA-nak, nem tudja megszólítani a nézőket: alig több mint 200 ezren nézték teljes lakosságban a Duna TV-n A Dal című állami dalverseny új évadának első részét. Ráadásul a nézők arra sem kaptak, magyarázatot, hogy miért nem lesz magyar versenyző az Eurovíziós fesztiválon, amitől még súlytalanabb lett a kis magyar, házi dalverseny.

A Sorozatwiki nézettségi adatai szerint a legfontosabb piaci korcsoportnak számító 18-49-es kategóriában például a nézők mindössze 1,6%-a kapcsolt a köztévére (ez kb. 23 ezer ember), ami azt jelenti, hogy a 204 ezres nézettség túlnyomó részét 50 év felettiek adják. A Köztévé Blog egy ábrán meg is mutat:

Az ábrán látszik, hogy ahhoz képest, hogy 2012-ben a teljes lakosság körében 16,4%-os volt a nézettség, addig ez mára már 5% alá esett. Különösen fájdalmas lehet az MTVA-nak (és az adófizetőknek), hogy a

MÚLT HÉT SZOMBAT ESTI ADÁS 1,6%-OS NÉZETTSÉGE A 18-49-ES KORCSOPORTBAN ANNYIRA ALACSONY, HOGY AZ MÁR A STATISZTIKAI HIBAHATÁRON BELÜLRE ESIK, VAGYIS GYAKORLATILAG MÉRHETETLEN.

Abból a szempontból nem váratlan a drasztikus nézettségcsökkenés, hogy idén A Dal már nem az Eurovíziós Dalfesztivál selejtezőjeként működik, hanem csak egy sima zenés esztrádműsor, amelyben Nagy Feró és Apáti Bence Beatricét énekelnek, a győztesek meg mindenféle pénzbeli támogatásokat és közmédiás promóciót kapnak nyereményként.

Az MTVA ugyan azóta sem tudott épkézláb magyarázatot adni arra, hogy miért nem indít Magyarország versenyzőt az Eurovízióra 2020-ban azok után, hogy éveken át százmilliókat költöttek az adófizetők pénzéből erre a célra. A hírek szerint a döntés mögött az állhat, hogy az Eurovízió multikulti, toleráns és a melegekkel szemben elfogadó attitűdje már túl sok lett a kormánynak és a közmédiának.

Forrás és szöveg: Újpesti Hírmondó, Index, Sorozatwiki
Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük