Türingiában levonták a következtetést: egy nap után lemondott az új kormányfő

politika

Gyakorlatilag 24 óra után lemondott Türingia miniszterelnöke, a liberális Thomas Kemmerich, akit tegnap a szélsőjobboldali AfD támogatásával választottak meg.  

Az AfD a liberális FDP és a kereszténydemokrata CDU koalícióját támogatta kívülről az eddigi tartományi miniszterelnök, Bodo Ramelow, illetve a szociáldemokrata SPD, a Zöldek és a Linke koalíciójával szemben. Ez volt az első alkalom, hogy valakit az AfD segített hatalomra. 

Miután töntetni kezdtek a döntés ellen, és Angela Merkel is arról beszélt, hogy megbocsáthatatlan, ami történt, és muszáj visszafordítani ezt a folyamatot, Kemmerich csütörtökön azt mondta, hogy a lemondása elkerülhetetlen. Hozzátette, hogy a demokráciához demokratikus többség kell. 

A tegnapi választás után az eddigi kormányzó Baloldal frakcióvezetője, Susanne Hennig-Wellsow arról beszélt, hogy ezt Kemmerichék előre kitervelték. A Linke parlamenti vezetője felháborodásában az eredetileg Ramelow-nak szánt csokrot az eskütétel után a liberális új miniszterelnök lábaihoz dobta.

Forrás: 444, Index, Der Spiegel
Fotó és video: Youtube

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük