Orbán nevével kampányol a magyarellenes szlovák szélsőjobb

politika

Abszurd: annak a Marián Kotlebának a pártja tekinti példaképének Orbán Viktort, aki szerint Szlovákia hivatalos nyelve a szlovák, minden felirat, értesítés, hivatalos dokumentum csak ebben az egy nyelvben jelenhetett volna meg. 

Kotleba 2005-ös programja alapján a kisebbségeket nem a tagjai száma szerint illette volna meg a képviselet a parlamentben, hanem aszerint, hogy az adott kisebbség anyaországában mennyi szlovák képviselő jut be az ottani parlamentbe. Nem nehéz kitalálni, hogy a hazai szlovákság számaránya miatt ez Kotleba mintaállamában minimális lett volna. 

Ám hogy ez még mindig ne legyen elég, a program szerint csakis az kaphatott volna szlovák állampolgárságot, aki szlovák vagy szláv, vagy más európai országból származik – ez utóbbi csoportba viszont Kotlebák szerint a magyarok nem tartoznak bele. És hogy a Népi program még véletlenül se hagyjon kétséget a szavazóiban, a végén világosan ott áll, hogy Szlovákia legnagyobb és első számú ellensége Magyarország.

A Kotleba vezette A Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS)  különös kampányrendezvényére kedden került sor Rimaszombaton. A Parameter.sk szerint a párt európai parlamenti képviselője, Milan Uhrík a rendezvényen a szocializmust dicsérte és kijelentette, hogy az ĽSNS visszaállít mindent, ami egykor jól bevált, például azt, „ami működik Oroszországban és Kínában is”. A politikus emellett államosítást is ígért, továbbá azt, hogy az autópályákat a vállalatok elhúzódó közbeszerzések nélkül építik majd. Majd hozzátette:

„Olyan politikusokra van szükségünk, mint Orbán Viktor”.

A kampányesten természetesen Kotleba is megszólalt, aki nem hagyta szó nélkül kedvenc témáit, a drogokat, a migránsokat és a melegeket. De nem kell félni – nyugtatta meg a rimaszombatiakat Kotleba, bajtársaival minden nyugati fertőtől megvédik Szlovákiát.

Forrás: magyarhang.org
Fotó: Wikipedia

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük