A „gyűlöletellenesek” szidalmazták és inzultálták a 444 és a hvg riportreit

Budapest közélet politika

A VII. kerület DK-s polgármestere, Niedermüller Péter ellen szervezett tegnapi fideszes tüntetésen Hont Andrást lökdöste a Vadhajtások szélsőjobboldali portál munkatársa. Inzultálták a 444 újságíróját is, az ellentüntetőket pedig lebuzizták.

Nem hazudtolta meg magát a gyűlöletírásairól hírhedt Bayer Zsolt szervezte fideszes tüntető tömeg a Niedermüller Péter ellen szervezett tegnapi demonstráción. A felhergelt tömeg – amelyet két miniszter, Varga Katalin és Gulyás Gergely is biztatott korábban – azt ordította az ellentüntetők felé, hogy „buzik vagytok!”. Majd – nyilván a fideszes toleranciafelfogás jegyében – Bede Zsolt, a Vadhajtások szélsőjobboldali-rasszista portál munkatársa (aki tavaly októberben bántalmazta a DK egyik fiatal önkormányzati képviselőnőjét) a HVG publicistáját, Hont Andrást (amúgy kerületi lakos) inzultálta, lökdöste, azt kiabálta neki:

Takarodj innen!

A Vadhajtások a Facebookon élőzte az összetűzést, a felvételen látszik, amint Bede „provokátor” felkiáltással közeledik a hvg munkatársa felé, többször kommunistázta is. Hont Andrásnak többször levették a szemüvegét, elmondása szerint kétszer Bede tette ezt, mire Hont megpróbálta kicsavarni kezéből a szelfibotot. Hontot néhányan megpróbálták ököllel arcon ütni – nem jártak sikerrel –, illetve volt, aki leköpte.

A tüntetésen inzultálták a 444 egyik munkatársát is, videósuk kezéből megpróbálták kicsavarni a kamerát.

Az már a fekete humor kategóriájába tartozik, hogy mindeközben a színpad mögötti kivetítőn az a mondat volt olvasható: ÁLLÍTSUK MEG A GYŰLÖLETET.

A tüntetésről, illetve a polgármesternek küldött patkánytetemről itt írt az Újpesti Hírmondó.

Forrás: Újpesti Hírmondó, hvg.hu. 444.hu
Fotó: hvg.hu


Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük