A gyűlölet elleni fideszes tüntetésbe belefér, ha rúddal ütlegelnek valakit

Budapest közélet politika

Garázdaság gyanújával állítottak elő egy férfit a rendőrök Fidesz és a Fidelitas által közösen szervezett, gyűlölet, rasszizmus és kirekesztés elleni tüntetéséről, miután S. Ferenc annyira utálta a gyűlöletet, hogy azt csak bántalmazással tudta kifejezni.

S. Ferenc az Erzsébet körúton összeszólalkozott egy tüntetésszervezővel, a vita pedig dulakodássá fajult. A férfi megszerezte a sértett kezében lévő hangtechnikai eszköz rúdját (valószínűleg egy mikrofon tartórudat), és megütötte a szervezőt, könnyebb sérüléseket okozva.

A gyanúsítottat a VII. kerületi Rendőrkapitányságra vitték számol be az esetről a rendőrség. A cikkből ugyan nem derül ki, hogy melyik tüntetés szervezője a sértett – a kormánypárti demonstráció mellett ugyanis ellentüntetést is tartottak a helyszínen – a 444.hu beszámolója szerint azonban az ellentüntetés egyik szervezőjét csapkodták meg a rúddal.

A fideszes programon több újságírót is atrocitás ért: a hvg.hu munkatársát Hont Andrást leköpték, és a Bede Zsolt, a Vadhajtások utcai trollja levette szemüvegét, a 444.hu riporterének kezéből a mikrofont próbálták kicsavarni, de a gyűlölet és rasszizmus ellen demonstrálók önfeledten cigányoztak, buziztak is a rendezvényen.

Az esemény egyik főszereplője, vezérszónoka nem mellesleg az a Bayer Zsolt volt, aki 2011-ben még így írt Daniel Cohn-Benditről és a Népszaváról a Magyar Hírlapban:

„Magyarországból »bűz árad« – írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. A Népszava pedig a nagy kalapácsos ember vörös figurájával jelentkezik, és sajtószabadságot követel. A legtöbben pedig azt gondolják, hogy ez valami újdonság, s hogy ilyen hadjárat még nem volt. Botorság. Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…”

Hát ennyit a gyűlölet ellenes tüntetés vezérszónokáról…

Forrás: Police.hu, 444.hu, Újpesti Hírmondó
Fotó: Népszava.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük