Niedermüller-ügy: fideszes tüntetők, ellenzéki ellentüntetők és postázott patkány

Budapest politika

A gyűlölet ellen szónokoltak, miközben döglött patkányt küldtek Erzsébetváros polgármesterének – noha még a nevét sem tudták helyesen leírni.

Van abban valami nagyon bizarr, amikor a magyar sajtó leggyűlölködőbb mondatait leíró Bayer Zsolt tüntet a gyűlölködés ellen, mint a mostani fideszes demonstráción. Bayer Zsolt volt ugyanis a vezérszónok, aki azt mondta, a világ kezd végképpen kimozdulni önmagából. Camus idézettel kezdte, azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, az ártatlanságot szólítja fel önigazolásra. Ez a nap szerinte elérkezett. Ezt éljük nap mint nap. A bűn naponta szólítja fel az ártatlaságot és az erényt önigazolásra.

– Nem Niedermüller a legrosszabb. Majd miközben Orbán, takarodj szólt az ellentüntetőkről, nekik üzent, hogy ők a felebarátain, nagyon nem kell őket szeretni, ennyi eszük van – mondta.

Ugyanis ellentüntetők is megjelentek, az út túloldalán álltak. Az ellenzéki polgármester és a Demokratikus Koalíció is felkészült a tüntetésre, egy hatalmas molinót aggattak ki, amin egy Karinthy idézet olvasható. 

Niedermüller Péter ezt írta ki Facebook-oldalára:

Egész életemben az emberek egyenlőségét képviseltem, az emberi jogokért küzdöttem. Ezt tettem egyetemi tanárként, így éltem és dolgoztam európai parlamenti képviselőként, és most polgármesterként is. 

Akik ezt megkérdőjelezik, tegyék bármilyen szándékkal, azoknak, így a ma tüntetőknek is, a polgármesteri hivatal elé kifüggesztett molinoval és azon egy Karinthy Frigyes-idézettel üzenek:

”Sose voltam barátja faji elméleteknek: szerény nézetem szerint két ember közt nagyobb a különbség, mint két fajta között.”

Ennek szellemében dolgozom tovább és képviselem a jövőben is az erzsébetvárosi polgárokat.

Patkány a dobozban

Ma reggel plakátok jelentek meg Budapesten a mai fideszes tüntetés felhívásával, amelyen patkányként ábrázolják Niedermüller Pétert, Erzsébetváros nagy többséggel megválasztott polgármesterét. Ez a hergelés olyan sikeresnek bizonyult, hogy a szélsőjobboldali Hatvannégy Vármegye Mozgalom egy döglött patkányt küldött „ajándékba” Niedermüller Péternek. Kár, hogy a nevét egyszer sem tudták helyesen leírni. 

Forrás: Újpesti Hírmondó, Index
Fotó: Újpesti Hírmondó, Index

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük