Megáll az ész: a főuszító Bayer Zsolt tüntet ma az igazi európai Niedermüller ellen

közélet politika

Ahogy várható volt, a jobboldal – kihasználva hatalmas médiafölényét – mindent megtesz az ellenzék lejáratására. Olyan szavakba kötnek bele, amelyeknek a jelentése egy magyarul középfokon beszélő számára is tökéletesen érthető.

Ha van kiemelkedően toleráns, emberséges és européér politikus ma Magyaroszágon – szerencsére vannak –, akkor Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester, volt európai parlamenti képviselő közéjük tartozik. Mondatait – amelyekkel épp a kirekesztő, rasszista, fehér és heteroszexuális férfiakra szűkülő szemlélet ellen emelt szót – kiforgatják, és olyanok támadják, mint a cigányokat állatoknak tituláló Bayer Zsolt. Aki arról is írt, hogy a beözönlő idegeneket le kell lőni, mint egy veszett kutyát. És pont ez a Bayer Zsolt szervezi a mai tüntetést Niedermüller Péter ellen. Az a Bayer Zsolt, aki tökéletesen megtestesíti azt a veszélyt, amelyről Niedermüller Péter beszélt.

Niedermüller Péter mellett kiállt a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc Facebook-posztjában:

„Nem lesz újdonság és a lényeg szempontjából nem fontos, csak egyszerűen tény: fehér, keresztény, heteroszexuális férfi vagyok. 

Egyik jelző mögötti tartalom sem tesz különlegessé. Ilyen vagyok. Nem akartam ilyen lenni, egyszerűen lettem, ilyenné tettek. Hogy a Teremtő, az Isten, a genetikai véletlen, a családi örökség okán? Nem foglalkoztat. Vagyok. 
Vannak más emberek. Nem fehérek. Nem keresztények. Nem heteroszexuálisok. Emberek. Embertársaim. 
Vannak, akik rossz szemmel nézik, undorító szavakkal illetik azokat, akik nem nem fehérek, nem keresztények, nem heteroszexuálisok. És ekként is cselekednek. Bántják, ütik, üldözik, ölik őket. 

Ezt én rettenetesnek tartom. Ez szerintem az emberiség, a humanizmus, a kereszténység elleni bűn. 
Körülöttem sokan így gondolják. Egyik polgármesterünk is. 
Értettem szavait. Megértettem. Mások nem értik. Vagy nem akarják érteni. 

Ki akarnak teríteni bennünket. Ha tisztességes vagy, ha nem. Soha nem fogom engedni. Nem fogjuk engedni. 
Mert olyan világot szeretnénk, ahol akkor is vigyázunk rád, ha nem vagy fehér, keresztény és heteroszexuális. Mert ember vagy. És ez a legfontosabb. 

A többi nem érdekel. Sem a pártok, sem a szolgálatukra szegődők. 
Az Ember érdekel. Ahogy van. A többi mehet a pokolra.”

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: Facebook

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük