Jelenleg több mint 700 orvos hiányzik a magyar egészségügyi rendszerből

egészség

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő januári adatai szerint január elsején 469 háziorvosi, és több mint 270 fogorvosi praxis betöltetlen ma Magyarországon. 

Bár a települési önkormányzatok ezeken a helyeken helyettesítéssel próbálják megoldani a lakosság háziorvosi ellátását, a már így is túlterhelt és alulfizetett orvosoknak köszönhetően közel 600 településen csak hetente egyszer, maximum kétszer van orvosi rendelés.

Orbán rendszere 2020-ra odáig jutott, hogy ha ma vidéken valaki megbetegszik, sokszor csak a legközelebbi nagyvárosban juthat hozzá orvosi ellátáshoz,

az utazás pedig a súlyosan betegek, a nagycsaládosok, az idősek és a szegények részére megterhelő, nem ritkán lehetetlen feladat. A magyar egészségügy lassan megoldhatatlan működési zavarokkal küzd, közel 600 ezer ember nem jut háziorvosi ellátáshoz, eközben a fideszes propaganda közpénzmilliárdokból hergel és zengi saját nagyszerűségét.

Dr. Komáromi Zoltán (DK) egészségügyi szakpolitikus szerintaz  esztelen pénzszórás helyett az illetékesek tegyenek meg mindent a fennálló helyzet megoldására, és azonnali hatállyal hirdessék ki az egészségügyi válsághelyzetet.

Forrás: Újpesti Hírmondó
Fotó: Hatvanihírlap.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük