Megtörtént: Rabosították Varju Lászlót, de még nem vették őrizetbe

politika Újpest

Varju Lászlót hétfőn rabosították a Központi Nyomozó Főügyészség fővárosi, Könyves Kálmán körúti székházában. 

A képviselőtől ujjlenyomatot vettek és fényképeket készítettek róla, de őrizetbe nem vették. A DK alelnökét, Újpest országgyűlési képviselőjét választás rendje elleni bűntettel, garázdaság vétségével, valamint súlyos testi sértéssel gyanúsítják.

Varju László rabosítása után arról beszélt, hogy biztos a saját igazában. Hozzátette, hogy ő a szólásszabadság érdekében állt ki az MTVA székházában.

Legyen ez is egy lépés a Fidesz bukása felé

– mondta, majd átadta a mikrofont Hadházy Ákos független képviselőnek. Hadházy szerint ez a nap egy vicc is lehetne, de nem az, hanem egy újabb mérföldkő a diktatúra felé.  Ez maga a koncepciós eljárás – jelentette ki a képviselő.

Varju László mellett számos ellenzéki képviselő is demonstrált az ügyészség Könyves Kálmán körúti székháza előtt.

A politikus a rabosítás után megmutatta az újságíróknak és a helyszínen várakozó 100-150 főnyi szimpatizánsnak a tintával bekent tenyereit, és azt mondta: Nem nekem, hanem előbb utóbb nekik kell kezet mosni. Hozzátette véleménye szerint ugyanazok rendelték meg a rabosítását, akik elrendelték, hogy az MTVA-székház előtt képviselőket vegzáljanak, és akik törvénnyel próbálják csökkenteni a képviselők ellenőrzési jogát.

Varju László kijelentette: – Az ügyészség is a Fidesz NER-rendszeréhez tartozik, és ők piszkolták össze a kezemet, ami egyébként tiszta. 

A szocialista Bangóné Borbély Ildikó a rabosításra utalva azt mondta, hogy a többi ellenzéki képviselő keze még nem tintás, de bármikor az lehet. A Fidesz–KDNP törvényekkel szűkíti az ellenzéki politikusok jogait, de a magyar jog mindenkire vonatkozik, a kormánypártiakra is – fogalmazott.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke leszögezte, bármilyen eljárások is induljanak az ellenzéki képviselők ellen, akkor is ki fognak állni egymásért, mert nem lehet őket megfélemlíteni.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője arról beszélt, hogy az eljárással nem csak Varju László ellen intéztek támadást, hanem mindazok ellen is, akiket a politikus képvisel.

Kanász-Nagy Máté, Újpest LMP-s alpolgármestere is szolidaritásáról biztosította Varju Lászlót. A politikus elképesztőnek nevezte, hogy az ügyben a Nemzeti Együttműködés Rendszere nem a felelősöket, nem a bántalmazókat állítja pellengérre, hanem Varju Lászlót szeretné megfélemlíteni.

Forrás: Újpesti Hírmondó, 24.hu
Fotó: Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük