Vadvirágos ökoágyások bukkanhatnak fel Újpesten

állat környezet Újpest

Dr. Trippon Norbert, városüzemért felelős alpolgármester tegnap posztolta a Facebook-ra, hogy “hamarosan Újpest egyes részein közösen ültethetünk cickafarkot, pipacsot, zsályát, levendulát, réti boglárkát és más olyan virágot, ami otthonul szolgálhat majd a méheknek, pillangóknak és más rovaroknak. Ezzel is jót téve a körülöttünk lévő élővilágnak, megmutatva gyerekeinknek, hogy milyen hasznos, ha természetközelivé tesszük környezetünket.

Újpest alpolgármestere azt írja, hogy a vadvirágos rétek teli vannak élettel, javíthatják a városi területeket, színessé és élhetőbbé téve a lakókörnyezetünket. Külföldön már sikerrel alkalmazzák a vadvirág-ültető mozgalmat, mellyel biztosítják az ökológiai sokféleséget, élőhelyet és táplálékot biztosítva a milliószámra pusztuló beporzó rovaroknak. Itthon még elég gyerekcipőben jár a kezdeményezés. Szegeden, Hódmezővásárhelyen és Veszprémben már hoztak létre városi, vadvirágos réteket.

Ehhez a mozgalomhoz szeretne Újpest is csatlakozni. A csütörtöki rendkívüli testületi ülésen jóváhagyta a képviselőtestület a közbeszerzési tervünket, így nincs akadálya a megvalósításnak.

Mi pedig kíváncsian várjuk a megvalósítást! 🙂

Kép: utazónet

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük