Székelykapu-ügy: az ilyen trollkodásokért bukta el a Fidesz a kerületet

közélet Újpest

Az előző fideszes városvezetés még korábban döntött arról, hogy a megújuló Homoktövis parkban állítja fel Újpest testvértelepülésétől kapott székelykaput, melynek a környéken élők nem nagyon örültek. E véleményüknek többször is hangot adtak, ettől voltak hangosak a kerületi Facebook-csoportok.

Az új városvezetés – élve a társadalmi párbeszéd nemes intézményével – szavazásra bocsátotta a kérdést. Azt szerette volna megtudni, hogy az ott élők, illetve az újpestiek mit gondolnak róla. Jó helye lesz-e ez a Homoktövis parkban, vagy más méltó helyet találnak neki a kerületben. Az Újpesti Hírmondónál is nyomon követtük, napról-napra próbáltuk figyelemmel kísérni a szavazás állását, menetét. Ezt az Újpesti Média többször meg is osztotta, rendben zajlott a szavazás. Mindezidáig.

A Fidesznél bekattant valami, és megtrollkodták a szavazást. És itt mutatkozott meg, hogy ők az erőpolitizálás hívei, nem számít nekik senkinek a véleménye, akkor is lenyomnak mindent az emberek torkán, ha valójában senki nem akarja – rajtuk kívül. Wintermantel Zsolt és a testületbe most visszamászó veterán, Nagy István kéz a kézben áskálódnak tovább, úgy látszik nem értették meg az október 13-án kapott pofon miértjét, az önkormányzati választás valódi üzenetét.

Jelen esetben pedig nem történik más, mint a választás teljes manipulálása. Kamu felhasználóikkal olyan deep-fideszes oldalakon osztották meg a szavazás linkjét mint pl. a Mindenszo.hu; Orbán Viktor mellett vagyunk! Kemény Mag; Akiknek a ballibsik hazugságai miatt viszket az ujjuk és írhatnékuk támad; Jobboldali összefogás határon innen és túl(Liberális mentes csoport); stb.

Pedig ebben a kifejezett ügyben nincs másról szó, mint egy ajándékba kapott székelykapu elhelyezéséről. A káposztásmegyeriek a lakóhelyük Facebook-csoportjában (ahová ezt tervezték felállítani) egyértelmű állást foglaltak:

Erő. Erő. Erő. A választók és az újpestiek véleményének semmibevétele, a vélemények megmásítása. Ez a Fidesz. Lehet szeretni. Kell azért hozzá gyomor.

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük