Tippeljen, hányszor hívták be az új főpolgármestert a közmédiába!

Budapest

A válasz egyszerű. Egyszer sem. Magyarország legnagyobb közvetlen legitimációjú politikusát a 90 milliárdos közpénzből fenntartott – lassan már mérhetetlen nézettségű – propagandatelevíziója egyszer sem volt kiváncsi a főváros vezetőjére.

Ritkán van akkora röhögés – igen, röhögés, nem nevetés, kifütyülés, hanem szabályszerű kiröhögés – az Európai Parlamentben, mint amikor Orbán Viktor tavaly azt mondta ott, ők soha nem vetemednének arra, hogy elhallgattassák az ellenfeleiket. Hát, az igazság pedig az, hogy vagy elhallgattatják őket – Népszabadság, Heti Válasz, a Klubrádió fojtogatása, amelyet most a színházakon folytatnak –, vagy nem hallgatják meg őket.

Utóbbira szép példa Karácsony Gergely főpolgármester. A hamarosan megjelenő Mozgóvilágban interjú készült a főpolgármesterrel, amelyben elmondja, hogy

októberi győzelme óta se a közszolgálati magyar televízió, se a rádió nem hívta meg egyetlen műsorába sem.

A pontos interjúrészlet így hangzik:

– Sem a választási győzelme után, sem a kormánnyal való tárgyalása után nem hívták meg a közszolgálati magyar televízió és rádió műsoraiba. Ezekben két és fél hónap után megszólalhatott már?
– Nem.
– Komolyan mondja?
– Persze, szóba sem került.
– Pedig az országban közvetlenül önre szavaznak a legtöbben, tehát ön Magyarország legnagyobb legitimitású politikusa.
– Akkor sem.
– Mi a véleménye erről?
– Mondanám, hogy megérik a pénzüket, de ez valójában nem igaz. Elköltenek 90 milliárdot évente, de a műsoraikat alig nézi, hallgatja valaki.

Ezek után elgondolkodhatunk azon, mi lesz, ha Orbán el akar hallgattatni valakit. Mert most még ugye senkit sem akar…

Szöveg: Újpesti Hírmondó
Fotó: azonnali.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük