ttarlos-istvan-tordai-bence

Tarlós veszélyesnek tartja a Momentumot

Budapest interjú

Lehet a klímahelyzetből politikai marketinget csinálni, de nem érdemes – többek között ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Tarlós István, aki az ősszi önkormányzati választáson alulmaradt Karácsony Gergellyel szemben. A volt főpolgármester veszélyesnek nevezte a Momentumot. Érdekes, hogy a Fideszt nem tartja annak…

– Riasztó, hogy a Momentum, amely mögött gyakorlatilag semmilyen teljesítmény nincs, pillanatnyilag a legveszedelmesebb és leggátlástalanabb álláspontot képviseli az említett sorskérdések tekintetében, miközben külhonban is lobbizva, megszállva az egyetemeket, és az online térben messze megelőzve a kormánypártokat jelentős és erős hatást gyakorol a velük egyébként nem azonos szellemű fiatalokra is – mondta az interjúban Tarlós István.

Karácsony Gergelyről azt mondta, hogy egyszer nagyon udvariasan felhívta karácsony előtt és boldog ünnepeket kívánt, amit természetesen viszonzott.

– Bár nagyon eltérő személyiségek vagyunk, de az igazsághoz tartozik, hogy a kampány előtt és a választás óta nem volt, és most sem ellenséges a kapcsolatunk, illetve most nincs is kapcsolatunk.

Tarlós most Orbán Viktor személyes főtanácsadójaként dolgozik, mint mondta, „közlekedési és közmű-infrastruktúrák nagyberuházásainak véleményezése az egyik feladatom. Másrészt állandó kapcsolattartó leszek a kormány, a miniszterelnök és a mérnöktársadalom, elsősorban a mérnöki kamara között”. 

A Karácsony Gergely kihirdette klímavészhelyzetről az a véleménye, hogy a vészhelyzet kifejezéssel óvatosabban kellene bánni, mert „magyar jogrend jelenleg nem ismeri önálló megkülönböztetésül a zöldek által kreált klímavészhelyzet fogalmát. A vészhelyzet jogi kategória, váratlan veszélyes helyzet, ami azonnali konkrét intézkedésre kötelez.”

Forrás: 24.hu, Magyar Nemzet, Újpesti Hírmondó
Fotók: Youtube.com

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük