Árpád Kórház kivágott fák

Árpád Kórház: Pótolni kell a kivágott fákat!

környezet Újpest

Déri Tibor polgármester és Trippon Norbert alpolgármester szerint az állami tulajdonosnak pótolnia kell azt a 21 fát, amelyet még az ünnepek előtt vágtak ki az Árpád kórház parkjában, és a polgármesteri hivatalt értesíteni kell minden tervezett fakivágásról.

Az újpesti önkormányzat lakossági bejelentések nyomán ment ki a szemlét tartani, s kiderült: a fákat azért kellett kivágni, mert egy szakvélemény szerint életveszélyesek. Erről azonban nem értesítették a polgármesteri hivatalt, bár egy korábbi megállapodás alapján ezt kötelező lett volna megtenniük.

– Január elejére az önkormányzatnak sikerült megtalálnia azt az embert, aki ígérete szerint naprakész tájékoztatást ad az önkormányzatnak a kórház területén folyó munkálatokkal kapcsolatban – közölte Déri Tibor polgármester az Újpesti Naplóval.  

Trippon Norbert

Trippon Norbert alpolgármester kijelentette: a tulajdonosnak, vagyis az államnak pótolnia kell a kivágott fákat.

Újpest komoly figyelemmel kíséri, mi történik a kórházzal. A képviselők november végén egyhangú szavazással arról döntöttek, hogy a kerület egészségügyi célokra, ingyenes vagyonjuttatásként visszakéri az államtól az épületegyüttest. Arra is felkérték a polgármestert, készüljön terv kórház létesítésének feltételeiről, és kezdeményezzen tárgyalást az állammal is. A tervezésre idén 100, jövőre pedig – ha támogató kormánydöntés születik – 900 millió forintot különít el saját forrásaiból az önkormányzat.

Forrás: Újpesti Napló, Újpesti Hírmondó
Fotó: Újpesti Napló, Újpesti Hírmondó

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük