Bálint gazda lett az év embere az RTL Klub nézői szerint

kultúra színes

Az RTL Klub nézőinek szavazata alapján Bálint György, vagy ahogy az ország ismeri, Bálint gazda lett az Év Embere – közölte a csatorna.

Az Év Embere listán 2019-ben tíz jelölt szerepelt, január 1-ig szavazhattak rájuk a nézők. A felhívásra csaknem 30 ezer voks érkezett, Bálint Györgyre 7845-en szavaztak.

Az RTL Magyarország Hírigazgatósága 2013 óta hirdeti meg „Az Év Embere” díjat. A jelöltek között minden évben olyan emberek szerepelnek, akik a piacvezető kereskedelmi hírműsor szerkesztősége szerint kitartásukkal, emberségükkel vagy teljesítményükkel példát mutatnak – írta közleményében a csatorna.

Bálint gazdát az RTL stábja otthonában kereste fel, hogy átadják számára a díjat. Magyarország közkedvelt kertésze elmondta, a mai napig megállítják az utcán, hogy kérdésekkel bombázzák. Van, aki arra kíváncsi, miért sárgul a muskátli levele, más pedig becsönget hozzá, mert nem tudja, milyen alma van a kezében.

Bálint gazda tavaly júliusban lett 100 éves. A második világháborúban megjárt két megsemmisítő tábort is, az mentette meg az életét, hogy értett a kertészkedéshez.

Forrás: HVG; kép: Magyar Hang

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük