A kormány elfogadta a főváros feltételeit

Budapest gazdaság sport

Megjelent a határozat a Magyar Közlönyben, amely szerint a kormány elfogadta a Fővárosi Közgyűlés feltételeit a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezéséről, írja az Index.

A határozat szerint a kormány átnézte a javaslatokat, majd azok alapján megállapították, hogy ezek megegyeznek az ő szándékaikkal. Következő lépésként felhívják az érintett minisztereket, valamint a kiemelt budapesti fejlesztésekért és a nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztost a kormányzati feladatok végrehajtására.

Ezen kívül felkérték Karácsony Gergely főpolgármestert és a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét, hogy tájékoztassák a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, hogy megvan a szükséges támogatás az eseményhez.

Karácsony még novemberben közölte, hogy csak akkor támogatja az atlétikai vb megrendezését, ha teljesíti a kormány öt pontját, a kormány pedig vállalta, hogy az év végéig rendeletbe foglalják a főváros feltételeit.

  1. Az elkövetkező öt évben a kormány költsön ötvenmilliárd forintot a budapesti járóbeteg és szakellátásra. Karácsony szerint budapestiek életének ezreit lehetne megmenteni, ha elég képalkotó berendezés állna rendelkezésre az egészségügyi intézményekben.
  2. A stadion megépítésével együtt induljon meg a zöldfelületek növelése, a Csepeli Nagyerdő Program beindítása. A főpolgármester Budapest új tüdejét, egy új Városliget kialakítását tervezi. Nem szeretné, ha Csepelen új élsport beruházások lennének.
  3. Olyan beruházást szeretnénk látni, ami nemcsak az élsportot szolgája, tömegsport és kulturális rendezvények számára is nyitott legyen a létesítmény, a ferencvárosi polgárok életét is szolgálja.”
  4. Minden szerződés legyen nyilvános, a lehető legátláthatóbb módon költsék el a pénzt.
  5. A kormány tartsa fenn korábbi elkötelezettségét a nagy, fővárosi közlekedési célú beruházásokban.
Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük