Ozsváth elvtárs megkezdte az aggódást

közélet politika Újpest

Megszokhattuk már, hogy az újpesti bukott kormánypárti erők az új köztársaságpárti városvezetés valamennyi lépésébe belekötnek. Tény, hogy új szerepkör még nekik az ellenzékiség, de ideje hozzászokniuk.

A Fidesz valamennyi propagandafelületén most azt próbálja bizonygatni, hogy ők mennyire is fiatalok és demokraták, így olyan embereket tolnak a frontvonalba, akikkel ezt az érzést tudják a közvélemény számára átadni. A kutyából meg – ahogy azt a közmondás is tartja – nem lesz szalonna. Újpesten ez a hálás szerep éppen Ozsváth Kálmán elvtársnak jutott, aki valóban a hat fős Fidesz-frakciónak (most az Újpestért Egyesületet is ide vesszük) egyetlen fiatalnak mondható tagja, bár szakmai kompetenciája erősen megkérdőjelezhető mostani megnyilvánulásai alapján, annak ellenére, hogy már a harmadik ciklusát kezdte meg fideszes önkormányzati képviselőként. 

Tegnap a propagandagépezet zászlóshajójának tartott hírTV-nek nyilatkozott az Elvtárs Úr, és kijelentette, hogy “hiába kampányolt új önkormányzati lakások építésével és felújításával Újpest momentumos polgármestere, az erre nyert kétmilliárdos pályázatot is lesöprik az asztalról”. Ilyenkor nem tudjuk eldönteni, hogy direkt mond ilyen baromságokat az Elvtárs Úr, vagy egyszerűen három hónapja teljesen feleslegesen veszi fel a pénzét képviselőként. Bár a bizottsági munkát a fideszes képviselők és szakértőik csak december 12.-től (két hónappal a választások utántól) végzik, ennek ellenére illene képben lenni a város dolgaival még ellenzéki fideszes képviselőként is

Ebben a riportban kétségkívül a Károlyi utca 25. alatt létesítendő új önkormányzati társasházról van szó, melynek korábbi közbeszerzési eljárását forráshiányra hivatkozva szüntették meg, most pedig már az új közbeszerzési eljárás megindítása előtt áll a projekt – tudtuk meg több városházi forrástól is. Ebből is látszik, ha a fideszes önkormányzati képviselők inkább a munkával és valóban Újpest fejlődésével törődnének, nem nyilatkoznának alaptalan és valótlan dolgokat össze-vissza. De tudjuk, nekik most ez a feladatuk.

A hangoskodás egyébként nem is lehet céltalan, ugyanis így próbálhatják elterelni az újpesti lakosok figyelmét azokról a dolgokról, csontvázakról, melyek folyamatosan hullanak ki a városházi szekrényekből. Nemrég derült ki, hogy Wintermantelék választás előtt egy héttel tartott osztogatásai potom 100 millió forintba kerültek az újpestieknek; vagy éppen a Piac olyan állapotban van, hogy több hétre akár be kell zárni az épületet, hogy olyan garanciális munkákat végezzenek el rajta, melyeket az építő cég nem akar elvégezni; vagy akár említhetnénk az aranyárban épülő Görgey úti szolgáltatóházat is; vagy az eltávozott 40 kolléga milliós kifizetéseit; vagy az ellopott kerületi Facebook-oldalt; stb. – pár dolog az eltelt időszakból, melyeket próbáltak nem nagy dobra verni a fideszesek. 

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük