Itt az új ingyenes lap, a Pesti Hírlap

Budapest színes

Megérkezett Budapest több frekventált pontjára a Kerényi György főszerkesztésében készülő ingyenes napilap első száma. Ez az a sajtótermék, amelynek megjelenését legutóbb még a múlt hétre tervezte a kiadó, de a főváros addigra nem adta meg a rikkancsos terjesztéshez szükséges közterület-használati engedélyt, így akkor a megjelenés végül meghiúsult: előző nap le kellett mondaniuk a nyomdát és a rikkancsos terjesztőket.  A városházán egyelőre csak nem hivatalos, név nélküli források adtak tájékoztatást adtak arról, miért nem kerülhetett utcára a lap a múlt héten, a főjegyző ugyanis későbbre ígért tájékoztatást, illetve választ a Media1 az üggyel kapcsolatos több mint egy tucatnyi kérdésére.

A Pesti Hírlapot sárga, illetve kék dzsekis emberek terjesztik Budapesten. Olyan frekventált helyeken mint a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvar, a Blaha Lujza tér, a Deák tér, az Örs vezér tere, a Fővám tér, az Astoria, a Corvin negyed, a Móricz Zsigmond körtér, a Deák Ferenc tér, de tudomásunk szerint terjesztik a KÖKI Terminál bevásárlóközpontban is, mely egyébként hirdet is a lapban.

Sajtóértesülések szerint a lap 50 és 100 ezer közötti példányszámban jelenik meg.

A lapban a kultúra, közélet, technológia, tudomány rovatok mellett rejtvény, recept, illetve különböző szolgáltatói tartalmak is találhatók. Interjú olvasható Básti Julival és Pokorni Zoltán fideszes polgármesterrel is. (A Pokorni-interjú már a múlt péntekre tervezett lapszámban is szerepelt volna.) Van a Pesti Hírlapban kormánykritika is, például szó esik a Mága Zoltánnak juttatott pénzekről, vagy a tegnap elfogadott szájkosár törvényről. Bemutatnak egy lakókocsis XVI. kerületi nyomortanyát is, valamint interjú olvasható Demeter Szilárddal, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatójával is a kultúra körüli háborúról. A lapban olvashatunk az új 5G technológia adta előnyökről is. A szerzők között találjuk a 168 Óra volt főszerkesztő-helyettesét, Lakner Zoltán politológust, valamint Szentpéteri Nagy Richard politikai elemzőt, a Klubrádió alkotmányjogi kérdésekkel foglakozó műsorának műsorvezetőjét is.

A Pesti Hírlapban a legnagyobb meglepetés talán az, hogy Bencsik András, a kormánypárti Demokrata főszerkesztője is köszönti benne a lap első számának olvasóit.

A különleges helyzethez különleges címlap jár: a Pesti Hírlapé egy egész oldalas önreklám, ami – finom utalásként az utcán, rikkancsok által terjesztett újságok utolsó fénykorára – úgy fedi el az eggyel alatta található igazi címlapot, mint a Kádár-kor jellegzetes terméke, a perzsaszőnyegvédő fóliatok védte meg az összetaposástól a lakótelepi lakás ékességét, a Fekete-tengeri nyaraláson vett gépi perzsát.

A Pesti Hírlap rendszeresen januártól jelenik meg.

Forrás: Média1, 444.hu, Index
Fotók: 444.hu

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük