Kormánybosszú: Szerződést bont a közmédia az ellenzéki városok tévéivel

közélet

Több ellenzéki városban is felmondta a helyi televíziókkal műsorgyártásra kötött szerződéseket az Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A Népszava cikke szerint Nagykanizsán, Miskolcon, Pécsen és Szolnokon is felmondta a szerződést az MTVA, amit a helyi tévékkel kötött. A helyi tévékkel főként arra szerződtek, hogy a vidéki szerkesztőségek tartalmat gyártsanak az MTV számára.

Varga Zoltán, a Miskolci Kommunikációs Nonprofit Kft. vezetője azt mondta a Népszavának, hogy tegnap kapták meg a szerződésbontásról szóló értesítést, azt még nem tudta elmondani, mekkora bevételkieséssel jár mindez.

A pécsiek is megkapták az elbocsátó üzenetet, ott 10-15 millió forintos mínuszra számítanak emiatt.

Nagykanizsán a múlt héten derült ki, hogy nincs tovább az MTVA-val.
Szolnokon is szerződést bontottak, de ott némileg kacifántosabb a helyzet. A megyeszékhelyt fideszes polgármester, Szalay Ferenc vezeti, de a közgyűlésben ellenzéki többség van. Az ottani helyi tévé is megkapta a szakításról a levelet, de egy helyi portál szerint Szalay közbenjárt az MTVA-nál, hogy gondolják újra a szerződés felbontását. Az MTVA a Népszavának már azt válaszolta, hogy az év végéig érvényben lévő szerződés újratárgyalását kezdeményezték.

Forrás és fotó: HVG

Címke:

1 thought on “Kormánybosszú: Szerződést bont a közmédia az ellenzéki városok tévéivel

  1. Miután az egekbe emelték az összes fizetést , azonnal megpróbálnak leállítani , keresztbe tenni meglévő beruházásokra , projektekre !!!Mit vártak??? Hogy mosolyogva ölbe tett kézzel mindent ráhagynak , hogy ott fojtathassák ahol az a gengszter Gyurcsány abbahagyta , államadóssággal, hazudozással????HE?!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük