Visszacsempészik az olimpiát: megépül az atlétikai stadion

Budapest sport

A kormány üdvözli, hogy Csepel után Ferencváros képviselő-testülete is támogatja az atlétikai világbajnokság 2023-as budapesti megrendezését – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a korábbi csepeli és a hétfői ferencvárosi képviselő-testület döntésére reagálva azt mondta: a két grémium egyirányú állásfoglalása biztosítja a szükséges támogatást, amely az atlétika világbajnokság megrendezéséhez feltétlenül szükséges. Megjegyezte azt is, hogy mindkét kerületben ellenzéki többség van.

– A kormány javaslatoknak tekinti azokat a feltételek, amelyeket a ferencvárosi képviselő-testület megfogalmazott – közölte Gulyás Gergely hozzátéve, hogy ezek olyanok, amelyek beépíthetőek az atlétikai központ fejlesztésébe. Továbbá abba a zöldpark fejlesztésbe, amely ezen a területen a korábbi tervek szerint megvalósulna.

– A ferencvárosi testület javaslataival nyitott kapukat dönget – fogalmazott a miniszter. Ez egyébként az elmúlt harminc év legzöldebb beruházása Budapesten – mutatott rá Gulyás Gergely. Azt mondta, a kormány úgy tekinti, hogy a két kerületi önkormányzat döntésével a kérdés eldőlt: az atlétikai világbajnokság Budapesten megrendezhető. Ugyanakkor hozzátette: természetesen várják a Fővárosi Közgyűlés állásfoglalását is, és áttekintik majd, milyen javaslatokkal él a fővárosi testület.

Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester rendkívüli sajtótájékoztatót tartott a 2023-as budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatban. Karácsony öt pont teljesítését várja a kormánytól, és amennyiben feltételei teljesülnek, akkor támogatja az atlétikai vb megrendezését és az ahhoz szükséges stadion felépítését.

A feltételek között szerepel, hogy az elkövetkező öt évben a kormány költsön 50 milliárd forintot a budapesti járóbeteg- és szakellátásra.

Forrás: MTI, 24.hu., Fotó: MTI

Címke:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük